Jeugdtraining gedijt, ook op de woensdagmiddag

Corona legt sportverenigingen als de onze veel beperkingen op, maar dat betekent niet dat JCV volledig tot stilstand is gekomen. Nu trainingen in de avonduren (na 17.00 uur) tijdelijk niet zijn toegestaan en JCV zich aan die maatregel moet en wil houden, laat een aantal trainingsgroepen zich niet uit De Zaal weghouden en zijn er alternatieven gevonden.

Zo heeft de dinsdagavondgroep op eigen initiatief de zondagochtend aangewezen om toch actief te kunnen zijn, onze jeugd legt veel plezier en enthousiasme aan de dag op woensdagmiddag en de maandag- en woensdagavondgroepen hebben zich verenigd in één woensdag-ochtendgroep. De vrijdagochtendgroep (50-plussers) blijft aanhoudend goed bezocht, terwijl het bestuur nog de behoefte polst voor alternatieve speel- en trainingsmogelijkheden op zaterdag of zondag.
De dinsdagavondgroep vond elkaar al in het weekend, voor de jeugd blijkt de woensdagmiddag een prima alternatief voor de nu ‘verboden’ maandagavond.
Sinds 1 december zijn op woensdagmiddag tenminste twee en bij gelegenheid zelfs vier trainers aan de slag met acht tot tien jongens en twee meisjes. Dat is bijna vier keer het aantal waarmee de trainers Mark Laros en Peter Vullings in augustus van start gingen op de maandagavond!

Om 15 uur begint ‘JCV’s toekomst’ aan een warming-up in spelvorm en houden ze de bal op tafel met een paar fanatieke rondjes ‘rond de tafel’. Als het jonge gezelschap rond 16.30 uur ‘moe maar voldaan’ huiswaarts keert, is afwisselend aandacht besteed aan o.a. de greep van het batje, basisvormen als forehand en backhand, serveren, voetenwerk en houding. Het bekertje limonade tijdens de korte pauze smaakt dan prima.