Jeugdteams weten van topvrijdag senioren geen topweekend te maken

Winstpartijen van JCV 1, 3 en 4 met prettige consequenties zorgden ervoor dat de zesde ronde in de najaarscompetitie een topavond werd. Onze reserves maakten er ondanks een 3-7 nederlaag een seniorenvrijdag van om in te lijsten. Twee dagen later kon onze jeugd de topavond echter niet opwaarderen tot een topweekend.

Zowel Jeugd 1 als Jeugd 2 keerde met verlies terug uit Veghel, en daar had coach Peter Vullings wel een verklaring voor. “Ze komen nog handelingssnelheid tekort, stappen te snel naar achteren”, zag hij een aandachtspunt voor de training.
In de eerste klasse DUO kon Jeugd 1 geen vuist maken tegen koploper Stiphout 2. Jurre Stegehuis en Lars Brochard kwamen individueel in alle partijen tekort, maar als dubbel wisten zij de eer te redden (1-4).

Jort de Visser

Jeugd 2 leed een krappe 2-3 nederlaag tegen Valkenswaard en werd door TTCV 2 verstoten van de koppositie in de DUO tweede klasse. Met twee enkelspelzeges was Jort de Visser zondag de positieve uitzondering. De Helvoirtenaar mag inmiddels met trots wijzen op zeven winstpartijen in acht wedstrijden (87%).

Kramp

Ons eerste team had vrijdagavond in eigen huis een zware kluif aan TIOS’51. De Tilburgers verdedigden hun derde plaats met hand en tand, maar met een reserve in de gelederen die er ook tegen Dick van der Krabben aan moest geloven, was onze hoofdmacht uiteindelijk een maatje te groot; 7-3.

Will
Will Balvers

Simon Schoones ondervond andermaal dat overwinningen in de derde klasse Zuidwest niet cadeau worden gedaan. Simon, vorig seizoen nog actief op divisieniveau, moest zich ontspannen inspannen om voor de tweede keer ongeslagen te blijven.
Will Balvers slaagde er in zijn tweede enkelspel ondanks een 2-0 voorsprong in games en drie matchpoints net niet in zijn 100%-status te handhaven. Met kramp in beide kuiten ging de vierde game tegen een oud-teamgenoot (bij Irene) met 16-18 verloren, waarna ook de beslissende vijfde met twee punten verschil net de verkeerde kant op viel. Simon en Will hengelden wel het dubbelspel binnen.
JCV 1 mag zich nu gaan opmaken voor de kampioenspoule van 3F. Morgen (dinsdag 31 oktober) wacht in Oss nog een ontmoeting met hekkensluiter OTTC, waarna met Return Oss 3, Taverbo 6 en TIOS 5 jacht wordt gemaakt op promotie naar de tweede klasse.

Peter Vullings

Toch goed humeur

Het perspectief voor JCV 2 is veel minder rooskleurig. Als hekkensluiter staan onze reserves in de gevarenzone van 4G, maar het gegeven dat de ongenaakbare koploper Taverbo 8 vrijdag het mes op de keel was gezet en een gelijkspel dichtbij was, deed het humeur toch goed. “De 0-10 uit de vorige onderlinge ontmoeting ruim rechtgezet”, vond teamcaptain Peter Vullings na het 3-7 verlies.
In de stijl van de Tsjechische tennislegende Ivan Lendl won hij zelf twee enkelspelen en samen met Wendy Han, die met (soms te) fel en aanvallend spel een van haar betere wedstrijden op de tafel legde, werd het dubbel over de streep getrokken. Tom Gloudemans bleek nog tijd en training nodig te hebben om gewend te raken aan nieuw materiaal.

Kees Derksen

En dat is zes

In 6E blijft JCV 3 de overwinningen met 7-3 aaneen rijgen. Nummer laatst Return Oss 5 was vrijdag de zesde tegenstander op rij die met die cijfers onder het juk van onze koploper doorging. Door zijn vijftiende zege te noteren handhaafde John van Iersel knap zijn ongeslagen status, Monika Coppens voegde andermaal één winstpartij toe aan haar totaal en Kees Derksen kwam tweemaal tot winst. In de slotpartij leek hij de ‘sleur’ van 7-3 zeges te gaan doorbreken, maar uiteindelijk trok een van Kees’ Angstgegners Mark Kuitert toch weer aan het langste eind.

Glansvolle entree

Marcel Verhoeven

Marcel Verhoeven maakte een glansvolle seizoensentree door bij de eerste competitiezege van JCV 4 ongeslagen te blijven. Naast Johan van de Nieuwenhuizen en René Vorstenbosch (ieder twee overwinningen) nam Marcel de plaats in van Raz Aldebis, met wie is overeengekomen dat ze in deze najaarscompetitie allebei vijf wedstrijden achter de tafel verschijnen.
De zege op Return Oss 4 was niet alleen de eerste winst van het seizoen, de 7-3 zorgde er ook voor dat JCV 4 afstand nam van de laatste plaats. Die is nu in handen van ROTAC, dat met 9-1 aan de kant werd gezet door koploper TTCV 6.