Jeugdsuccessen, instemmende bankzitters, 7-3 (what else?) en pijnloze 2-8 nederlagen

Onze twee DUO-jeugdteams brachten zondagochtend vet op de botten na een magere vrijdagavond van onze seniorenteams. Jeugd 1 bleef ‘n goede middenmoter dankzij een 3-2 zege op OTTC, Jeugd 2 hield Hooghei met 5-0 onder de duim en is een titelkandidaat die over twee weken in eigen huis kan laten zien dat het een klasse hogerop verdient.

Siem Swinkels
Siem Swinkels

Doordat naaste belager TTCV 2 zondag nipt (3-2) won van Valkenswaard 1 en JCV 2 (Stan Bouwman en Siem Swinkels) met 5-0 oppermachtig was tegen Hooghei, gaat Jeugd 2 het kampioenschap in de tweede klasse betwisten met TTCV. Dat Veghelse team is op zondag 19 november bij ons te gast en in een onderling duel verdedigt het dan één puntje voorsprong. Ook Valkenswaard treedt dan aan in onze zaal en doordat Valkenswaard hekkensluiter Hooghei nog twee keer treft, is dat een niet uit te vlakken concurrent.

Ole Brochard

Jeugd 1 kwam zondag goed voor de dag door OTTC met 3-2 terug te wijzen. Die uitslag was weliswaar een tikkie minder dan de eerdere 4-1, maar met ieder één enkelzege en winst in het dubbelspel bleven Jurre Stegehuis en Ole Brochard het team uit Oss wel net voor op de ranglijst van de eerste klasse A. Ook Jeugd 1 komt over twee weken in eigen huis achter de tafel.

Senioren

De zevende competitieronde bij de senioren was dus een magere. Tenminste, als we alleen de drie ontmoetingen van vrijdag 3 november belichten en de 0-10 zege van JCV 1 van dinsdagavond buiten beschouwing laten. JCV 2 en JCV 4 vrijdagavond dik onderuit tegen Never Despair, maar de twee 8-2 nederlagen deden geen van beide teams pijn. Het positieve kwam weer van JCV 3, dat z’n koppositie consolideerde met – what else? – een 3-7 zege.

JCV 1 wil het nog spannend gaan maken in de kampioenspoule van 3F.

De 0-10 zege die ons eerste team eerder in de week boekte in Oss zette zoden aan de dijk en wakkerde bovendien wat optimisme aan. De ‘gelijkmakende beurt’ van de concurrentie maakten van JCV 1 vrijdag een lachende derde die thuis op de bank instemmend knikte bij de resultaten. Want met name de onnoemelijk zwaarbevochten 4-6 zege van Taverbo bij Return Oss (de tiende partij werd met 17-15 in de vijfde game beslist) was voor JCV 1 de meest gunstige uitslag. “Nu kan het nog spannend worden”, luidde dan ook een post in de teamapp.
JCV 1 vindt zich nu zoals verwacht terug op de derde plaats. In de kampioenspoule waarin het voor de top-vier van 3F nu verder gaat, heeft titelfavoriet Taverbo een voorsprong van 5 punten, runner-up Return Oss heeft 4 punten meer en JCV 1 op zijn beurt verdedigt een voorsprong van 5 punten op nummer 4 TIOS ’51. Het speelschema van de kampioenspoule wordt naar verwachting deze week bekend.

Wendy in actie voor JCV Vught
Wendy Han

Vechtlust

Onze reserves hadden vrijdag weinig in te brengen tegen middenmoter Never Despair. Bij de 8-2 nederlaag boekten alleen styliste Wendy Han en interim-aanvoerder Rob van Kasteren een overwinning. De twee punten zorgden er wel voor dat onze hekkensluiter van 4G ‘n puntje dichterbij Veldhoven 11 kwam. Om aan het eind van de rit degradatie te ontlopen moet op dat team nog 3 punten worden goedgemaakt. “Het is nog niet gedaan”, verwoordde gelegenheidsaanvoerder Rob de vechtlust in zijn team.

Lineke won 14 van haar 15 partijen maar komt dit seizoen niet meer in actie.

Hele borrel verschil

Zeven 3-7 overwinningen op ‘n rij. Dat is de net zo evenwichtige als mooie reeks die JCV 3 kan overleggen. De zevende is mogelijk ook de laatste 3-7 zege die onze trotse, ongeslagen koploper van 6E laat noteren. Voor de rest van het seizoen is Lineke Kooyman vanwege een rondreis door Zuid-Afrika namelijk niet beschikbaar en dat scheelt geen slok maar bijna een hele borrel.
Lineke won 14 van haar 15 partijen en net als de nog altijd volledig ongeslagen John van Iersel bleef ze vrijdag bij Hooghei in Vlijmen weer zonder verlies. Samen wonnen ze bovendien het dubbelspel. In de resterende drie wedstrijden verdedigt JCV 3 een voorsprong van 8 punten op Never Despair, dat in competitieronde 10 de laatste tegenstander is.

Contrast

Maakte Marcel Verhoeven vorige week nog een verbluffende competitierentree met drie overwinningen, met drie verliespartijen kon het contrast bij zijn tweede optreden niet groter. Op bezoek bij Never Despair ging ons vierde er met 8-2 af, maar dankzij de twee winstpartijen van Raz Aldebis nam JCV 4 net ‘n puntje meer afstand van rode lantaarndrager ROTAC 4.