Jeugdopleiding levert tweede groep met diploma JCV Young Stars af

Sinds we in mei vorig jaar van start gingen met de JCV Young Stars – de eigen opleiding binnen onze vereniging – is er met onze jeugd mooie vooruitgang geboekt. Niet alleen nam de jeugdafdeling toe in omvang, ook de animo voor competitie-spelen groeide, de onderlinge samenhang verbeterde en het niveau werd opgeschroefd. Je zou kunnen zeggen dat de Young Stars-opleiding van beginnende, leergierige pingpongers een stel jonkies maakte dat nu aan de basis staat van ‘leren echt tafeltennis te spelen’.

uitreiken van het JCV Young Stars-diploma.
Veel ouders toonden maandagavond hun belangstelling bij het uitreiken van het JCV Young Stars-diploma.

Een jaar na de oprichting van onze eigen jeugdopleiding kon al aan de eerste zes spelertjes het diploma Young Stars worden uitgereikt. Maandagavond (25 september) was een tweede groep aan de beurt voor een moment in de schijnwerpers. Bram, Hugo, Steven, Floris, Charlize en Tuur – de 7-jarige benjamin van onze jongste spelerscategorie – lieten aan talrijk opgekomen ouders zien dat ze serieuze stappen hebben gemaakt.

Trainers met Steven
Trainers poseren met Floris
Trainers met Hugo
Trainers poseren met Bram

Trainers John en Kees met Floris, Bram, Hugo en Steven.

Diploma en hoesje
Na een introductie van JCV’s ‘trotse voorzitter’ Siebren van der Zee werd de officiële handeling verricht door de trainers Kees Derksen en John van Iersel, die als trainer en als administrateur het nauwst betrokken is bij Young Stars. John houdt immers ook het overzicht op ieders vorderingen en de vijf certificaten die aan het Diploma voorafgaan. Daarnaast begeleidt hij alle spelertjes bij de oefenstof. Behalve een ingelijst diploma kregen de geslaagden nog een door Sport Europe beschikbaar gesteld batjeshoesje.

Trainers met Tuur
Tuur en Charlize met hun diploma.
Trainers met Charlize

Meer jeugdteams
Van de twaalf jeugdspelers die nu kunnen pronken met het Young Stars-diploma, nemen er ongeveer tien deel aan diverse competities. In ‘de DUO’ zijn momenteel twee teams actief. Jeugd 1 gaat op kop in de eerste klasse, Jeugd 2 is een verrassende koploper in de tweede klasse. Aan de competitie Table Stars doet één team mee. Mits we de begeleiding rond kunnen breien, willen we binnen enkele maanden meer jeugdteams formeren. De afdeling TZ is daarover met ouders in overleg.

Jeugdspelers poseren met diploma
De eerste groep JCV Young Stars, met vlnr Jort, Lars, trainer Peter, Jurre, Stan en Ole.

In de afgelopen periode leverden niet minder dan zeven trainers hun bijdrage aan alle verbeteringen. John, Kees, Peter, Will, Hans, Jordi en Rudi ontfermden zich over JCV’s ‘toekomst’. Afgelopen mei vormden Jurre, Ole, Stan, Hein, Lars en Jort de eerste groep die het diploma behaalden.
JCV bedankt de trainers voor hun inzet, de ouders voor hun belangstelling en Sport Europe voor het zinvolle presentje. De vereniging wenst alle Young Stars en spelertjes die nog op weg zijn naar het diploma veel plezier en succes met hun volgende stappen.