Jeugd 2 volgt Jeugd 1 naar 1e klasse DUO en maakt het weekend voor JCV helemaal áf

Siem Swinkels (links), Jort de Visser (midden) en Stan Bouwman stralen als kampioenen van de DUO tweede klasse.

Met het vrijdagavond al behaalde kampioenschap door JCV 1 en JCV 3 kon ons weekend al niet meer stuk, maar zondagochtend werd dat weekend nog eens extra opgepoetst en glans gegeven. Ons tweede jeugdteam reisde als koploper met hoge verwachtingen naar Valkenswaard en daar lieten Siem Swinkels en Jort de Visser er geen twijfel over bestaan dat zij (samen met teamgenoot Stan Bouwman – en eenmalig invaller Steven Kaptein) de sterkste equipe van de DUO tweede klasse vormden.


Om de kampioensvlag te laten wapperen hadden Jort en Siem op de laatste competitiedag voldoende aan twee overwinningen, maar daarmee nam ons koppel geen genoegen. Tegen de enig overgebleven concurrent, het tweede team van TTCV, werd met 4-1 gewonnen, ruim voldoende dus voor de titel en de daarbij horende promotie naar de eerste klasse DUO.

Gesmokkeld

Een supertrotse trainer, coach en chauffeur Peter Vullings had uiteraard rekening gehouden met een dergelijke afloop. Onopgemerkt smokkelde hij wat kampioenstrofeetjes mee in z’n bagage die hij na ‘missie geslaagd’ aan de twee meegereisde kampioenen uitreikte. Stan werd maandagavond op de jeugdtraining in de hulde betrokken.
In de eerste klasse DUO krijgt Jeugd 2 in de nieuwe (voorjaars)competitie gezelschap (en concurrentie) van z’n clubgenoten Jurre Stegehuis, Ole en Lars Brochard. Die vormen onze Jeugd 1, dat tot zondagochtend een tikkie hoop mocht hebben op óók nog een kampioenschap. Door 5-0 overwinningen van zowel Stiphout als ATTC is de kans daarop echter vervlogen. Komende zondag speelt Jeugd 1 zijn laatste wedstrijd, maar op bezoek bij ATTC in Aarle-Rixtel is dan zelfs een 5-0 zege niet voldoende om JCV aan zelfs een vierde kampioenschap te helpen.

Kampioen JCV 3 is in de bloemen gezet door voorzitter Siebren van der Zee (links).

Happy Friday

Zoals eerder gemeld, werd het weekend op een prachtige manier in gang gezet met iets dat we ondanks ‘n degradatie-op-het-nippertje toch wel als ‘happy friday’ mogen benoemen. Ons derde team ging zoals verwacht aan de haal met het kampioenschap in de zesde klasse, waardoor John van Iersel, Kees Derksen, Monika Coppens en Lineke Kooyman vanaf januari weer in de vijfde klasse mogen uitkomen.

Coach Henk van der Zee (links) viert de promotie van JCV 1, met vlnr Xiang Han, Hans Wagenaars, Will Balvers, Dick van der Krabben en Simon Schoones. Op de foto ontbreekt Willy van de Donk.

Miniem kansje

Verrassender – bizar zelfs – maar daardoor juist extra mooi en bovendien zeer welkom, was het kampioenschap dat JCV 1 vrijdag op de valreep in de wacht sleepte. Door veel wisselende samenstellingen leek promotie naar de tweede klasse geen haalbare kaart, maar door in de kampioenspoule wel steeds met het sterkst geachte kwartet aan te treden, bezorgde onze hoofdmacht zichzelf op de slotdag toch een miniem kansje op de hoofdprijs.
Die kans grepen Simon Schoones, Xiang Han en captain Will Balvers vrijdag met beide handen aan. Met Henk van der Zee als coach klopten ze titelfavoriet Return Oss in een onderlinge krachtmeting met 8-2 en daarmee maakten ze op de slotdag precies de achterstand van 6 punten goed die voor de titel in 3F nodig was. Op basis van het onderlinge resultaat komt JCV 1 vanaf januari 2024 dus uit in de tweede klasse.

P/D en smetje

JCV 2 wist rechtstreekse degradatie ruimschoots te ontlopen, maar ondanks een knappe 8-2 zege op Unicum kwam het net één puntje tekort om ook aan promotie/degradatie te ontkomen. Op 10 december moet dorpsgenoot PJS 2 worden verslagen om in de vierde klasse te mogen blijven.
JCV 4 deed er alles aan om een smetje op ‘happy friday’ te voorkomen, maar wist niet aan degradatie uit de zesde klasse te ontsnappen. Te langen leste kwam het team daarvoor ondanks knap 4-6 verlies tegen kampioen TTCV slechts één puntje tekort.
(Meer bijzonderheden over de wedstrijden van vrijdag zijn te lezen in het vorige artikel op deze website)