Jeugd 2 genadeloos, glansrol Xiang bij 1, een cadeautje, vijfde 7-3 en gedeeld hekkensluiter

Met een overwinning die aan duidelijkheid niks te wensen overliet, breide onze Jeugd 2 zondagochtend een rimpelloos slot aan een competitieweekend waarin onze teams het overwegend prima deden. In Vlijmen werd met 5-0 gewonnen.
Bij elkaar opgeteld leverden de seniorenwedstrijden van vrijdagavond cijfers op die deden denken aan een uitslag uit de vorige eeuw. De tweede thuisronde van onze vier seniorenteams gaf respectievelijk 7-3, 4-6, 7-3 en 3-7 als eindscores en met 21-19 was dat cumulatief net genoeg voor een positieve, ouderwets spannende balans.

Jort de Visser

Jeugd 2 kende op een frisse zondagochtend in Vlijmen geen genade voor tegenstander Hooghei 1. Onder leiding van vader Eric de Visser stonden (zoon) Jort en Steven Kaptein de hekkensluiter van de DUO tweede klasse A zelfs geen enkele game toe.
Dankzij de klinkende 5-0 overwinning werd Jeugd 2 de nieuwe koploper, al dient daarbij te worden aangetekend dat TTCV 2 en Valkenswaard 1 ‘n wedstrijd minder hebben gespeeld. Zij troffen elkaar zondagochtend ook in Vlijmen, maar de uitslag van hun onderlinge duel was nog niet bekend. JCV 2 heeft 4 punten meer dan TTCV en 6 meer dan Valkenswaard.

Xiang Han gooide vrijdagavond alle schroom van zich af en was met drie overwinningen de absolute sterkhouder van JCV 1.

Kandidatuur

Dankzij een 7-3 zege op Irene 4 deed ons vaandelteam goede zaken in z’n streven mee te mogen doen in de promotiepoule van 3F. Daarbij was het meest opvallende én indrukwekkende optreden van Xiang Han. Met drie afgetekende overwinningen eiste de penhouderspeler de absolute glansrol op bij JCV 1, dat vijf punten afstand nam van de degradatiegroep en de nummer 3 TIOS tot op twee punten naderde. De equipe uit Tilburg is op vrijdag 27 november de eerstvolgende tegenstander, andermaal in onze eigen zaal.
Het clean sheet dat Xiang vrijdagavond overlegde was des te opvallend, omdat hij in zijn twee voorgaande ontmoetingen met één zege nog achterbleef bij zijn teamgenoten. Vrijdagavond gooide Xiang na ‘n eerste verliesgame alle schroom van zich af en met drie puike zeges stelde hij zijn kandidatuur voor een plek in de komende wedstrijden.
Net zo opmerkelijk als de opstanding van Xiang was het dat de aangewezen kopman Simon Schoones op twee overwinningen bleef steken en Hans Wagenaars met één zege ondermaats voor de dag kwam. ‘Ongecontroleerde bagger’, vatte hij zijn performance samen. Voor Simon leek een derde enkelzege een kwestie van ‘appeltje-eitje’, maar na een 2-0 voorsprong (11-5, 11-2!) ging het toch nog faliekant mis. ‘Te gespannen, ik was het ineens helemaal kwijt’, legde hij zich neer bij zijn eerste seizoensnederlaag. Simon en Hans wonnen wel het dubbelspel.

Cadeautje

Rob van Kasteren

Onze reserves kregen een cadeautje van runner-up Flash, dat met slechts twee man op de proppen kwam. Hoewel JCV 2 daardoor dus met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd begon, wisten Rob van Kasteren, Roeland Hendricks en Max Rinsampessy verder nauwelijks te profiteren.
Alleen Rob voegde nog ‘n overwinning toe. Ondanks dat Roeland z’n noppen inruilde voor aanvallender rubber op z’n forehand, zat een eerste competitiezege er niet in. Ook Max kwam daar tegen het hoger gerankte Eindhovense koppel niet bij in de buurt.

Eentonigheid

Lineke Kooyman was ook tegen OTTC weer goed voor drie overwinningen.

JCV 3 houdt er een plezierige eentonigheid op na. Lineke Kooyman, John van Iersel en Kees Derksen lieten vrijdagavond hun vijfde 7-3 overwinning in successie noteren en lijken regelrecht op weg naar het kampioenschap in 6E.
Ook tegen OTTC 3, de nummer 3 van de ranglijst, handhaafde John zijn 100% score. Lineke had iets meer moeite, maar ook zij kreeg haar drie opponenten op de knieën. In de slotpartij van de avond leek Kees de ‘ban’ van 7-3-scores te gaan breken, maar na een 2-1 voorsprong in games verhinderde Alfred Boeijen dat. Teamgenote Monika leverde haar bijdrage als dienstdoende barvrouw.

Langszij

In 6F is JCV 4 sinds vrijdagavond niet meer de eenzame hekkensluiter. Doordat ROTAC met 9-1 op de broek kreeg van middenmoter Never Despair en ons vierde de schade tegen Kruiskamp beperkte tot 3-7 mag de laatste plek nu worden gedeeld. Johan van de Nieuwenhuizen had JCV 4 in de openingspartij nog op een 1-0 voorsprong gezet, maar voor ‘senior’ bleef het bij die ene zege. Met twee overwinningen droeg Raz Aldebis het grootste steentje bij. René Vorstenbosch moest zich tevreden stellen met de winst van één game.