Jeugd 1 weer ongenaakbaar; Jeugd 2 debuteert bij Table Stars met 3-2 overwinning

Zo heb je als JCV jaren achtereen niet één jeugdteam in de competitie, en zo staan er op zondag 16 oktober ineens twee te shinen in het rood en zwart. Ja, want shinen deden ze.

Stan (links) en Hein tijdens het dubbelspel van Jeugd 2 tegen TTCV in Veghel.

Jurre en Ole deden dat in Budel met een overtuigende maar zwaarbevochten 5-0 overwinning in de DUO-competitie. Stan en Hein streden zich in Veghel zij aan zij naar een 3-2 overwinning op TTCV en daarmee maakten ze een succes van hun debuut in de NTTB-competitie van de Table Stars.
Kennismaken

Voor Jeugd 2 was het zondag (16 oktober) misschien wel het meest bijzondere moment. Voor het eerst competitie spelen – debuteren in de competitie – doe je tenslotte maar één keer in je leven. En een dergelijk bijzonder moment beleefden Hein van Etten en Stan Bouwman.
Bij TTCV in Veghel was het voor Hein en Stan echt kennismaken. Met het spelletje en vooral met tafeltennis als wedstrijdsport. Het duo ondervond dat het er met tellen, correct serveren, concentreren en samen dubbelen dan wat serieuzer aan toe gaat. “Spelend leren en leren spelen. Ik heb ervan genoten”, zei begeleider Will Balvers na afloop.

Serveren ging goed bij Stan.
Het scorebord van Andro is Duits. ‘Thuis’ heet daar dus ‘Heim’ en daar maakt Hein dan maar meteen ‘Hein’ van. Stan ziet er de lol wel van in.

Blij en tevreden waren de twee spelers zelf ook. Vooral Hein, want die bijna niet te temmen spring-in-het-veld won zijn beide enkelspellen en samen met Stan ook nog het dubbelspel. Stan was een paar keer dichtbij gamewinst, maar tot drie gewonnen games – en daarmee één partijzege – kwam hij nog niet. Maar serveren ging goed, Stan knokte en hij had er plezier in. “Top”, vond coach Will na de 3-2 overwinning.
Wervelwind
JCV Jeugd 1 blijft als een wervelwind door de tweede klasse van de DUO-competitie razen. Vanaf het begin van de competitie op 18 september ging nog slechts één wedstrijdpunt verloren. De andere negentien wedstrijden leverden alle winst ook. Ook de vijf van zondag, al was de 5-0 tegen Budilia lang niet zo gemakkelijk als die cijfers doen vermoeden.

Jurre (uiterst links) en Ole duldden weer geen tegenspraak.

Topspanning
Zowel Jurre Stegehuis als Ole Brochard ondervond in Budel hoe het voelt om een tegenstander in de nek te voelen hijgen. Gamepoint vóór, gamepoint tegen; dat roept topspanning op en daar gingen ze allebei super goed mee om. De derde maximale 5-0 zege bracht Jeugd 1 nóg overtuigender aan kop van 2A, en hoewel het voor echt juichen nog net wat te vroeg is, lijkt een kampioenschap slechts een kwestie van tijd.
Volgende week komt Jeugd 1 niet achter de tafel. De week erop is directe concurrent OTTC de volgende tegenstander. Wéér 5-0 tegen deze opponent – net als op 18 september – en we moeten maar eens op zoek naar een JCV-vlag om die te laten wapperen!