Jeugd 1 oppermachtig, Jeugd 2 kansloos en toch verandert de situatie daar niks door

Een competitieloos weekend vanwege het NK? Niet voor onze twee jeugdteams, die nou net zo graag naar Zwolle waren gegaan om te kijken hoe het spel kan worden gespeeld. En om te zien hoe de twee titelfavorieten bij de mannen het niet konden waarmaken. Nee, geen NK in Zwolle, ouders begeleidden Jeugd 1 en Jeugd 2 voor een DUO-ronde naar Oss om daar 5-0 en 0-5 met elkaar in balans te blijven.

Lars Brochard

Jeugd 1 was bij OTTC oppermachtig tegen TTCV 1, waar de broers Ole en Lars Brochard onverbiddelijk waren tegen de (gedeelde) hekkensluiter van DUO 1A. Onze clubkampioen Ole won beide enkelspelen zonder één enkele game af te staan, oudere broer Lars was eveneens ongenaakbaar maar moest met 10-12 wel ‘n enkel gamepje toestaan. Ook het dubbelspel ging in drie straight games mee naar Vught; 5-0!

Omgekeerd

Steven Kaptein

Bijna volledig omgekeerd verging het Jeugd 2. In dezelfde zaal hadden Stan Bouwman en Steven Kaptein weinig in te brengen tegen runner-up OTTC. Het duo ging kansloos met 5-0 onderuit, waarbij Steven één game naar zich toe wist te trekken en het JCV-koppel ook in het dubbel één game wist te verzilveren.
Voor de situatie van beide teams hadden de twee 5-0 scores geen enkele consequentie. Voor de drie andere teams trouwens evenmin. Jeugd 1 handhaafde zich als stevige middenmoter-met-uitzicht-op-meer, Jeugd 2 blijft de rode lantaarn delen met TTCV 1. Koploper ATTC 1 en runner-up OTTC 1 zijn de voornaamste kandidaten, maar onze Jeugd 1 zit beide teams op de hielen.

De 19-jarige Milo de Boer kroonde zich zondag in Zwolle tot Nederlands kampioen.
(Foto: Tafeltennis.nu)

Muziek

Over jeugd gesproken: het NK leverde deze keer (gelukkig) geen vijftiger op als landskampioen, zoals twee jaar geleden nog met Trinko Keen. Bij de mannen toonde de 19-jarige Milo de Boer aan dat er muziek zit in de Nederlandse jeugd. In de finale van het NK versloeg de jongeling uit Berkel en Rodenrijs de 28-jarige Laurens Tromer met 4-3 (best of seven). Ook beide andere halvefinalisten – Gabrielius Camara en Brent Ronde – behoren tot een talentvolle, nog jonge nieuwe lichting.
Bij de dames was de 26-jarige Tanja Helle in de finale een maatje te groot voor Shuohan Men. Helle bedwong de in het Groningse Middelstum woonachtige speelster van Chinese afkomst met 4-0 (best of seven).