Jeugd 1 eindigt in middenmoot. Jos Hendriks na 10 jaar terug en meer van het competitiefront

Vrijdagavond nog een P/D-wedstrijd voor ons tweede, zondag nog ‘n rondje Table Stars in Veghel en dan zit de najaarscompetitie 2023 erop. Dankzij kampioenschappen voor JCV 1, 3 en Jeugd 2 had die competitie een prima verloop en zondagochtend sloot Jeugd 1 deze jaargang af met een keurige plek in de middenmoot van de eerste klasse DUO.
Inmiddels staan de nieuwe teams alweer in de steigers en naast een aantal bekende gezichten duikt daarin ook een aantal nieuwe namen op. Na tien jaar zien we routinier Jos Hendriks tot ons genoegen terugkeren in het eerste team.

Lars Brochard

Begeleid door vader Robert als interim-coach, wisten Lars Brochard en Jurre Stegehuis de competitie voor Jeugd 1 helaas niet met een positief resultaat af te sluiten. Op bezoek bij ATTC in Aarle-Rixtel boekte alleen Lars een overwinning (4-1). Door dat ene puntje greep de thuisclub net naast het kampioenschap, maar de ene zege leverde Lars persoonlijk wel 22 (!) ratingpunten op. De titel was voor Stiphout, dat TTCV op de slotochtend met 5-0 kansloos liet en daardoor in acht wedstrijden één puntje meer behaalde dan ATTC (30-29).
Eind januari, als we beginnen aan de voorjaarscompetitie 2024, komen Jeugd 1 en 2 allebei uit in de eerste klasse DUO. Dat dankt JCV aan het handhaven van Jeugd 1 en doordat Jeugd 2 de titel in de tweede klasse voor zich opeiste. Lars en Ole Brochard en Jort de Visser gaan Jeugd 1 vormen, Jeugd 2 bestaat uit Stan Bouwman, Siem Swinkels en de broers Hugo en Steven Kaptein.

1 + 3 + 4 en 2 + 5 + 6

Onze senioren gaan met twee extra teams de voorjaarscompetitie in. Dat houdt ondermeer in dat we vanaf januari (vrijwel) elke vrijdagavond competitiewedstrijden binnen onze muren hebben. Nog onder voorbehoud van o.a. zaal- en barbezetting spelen JCV 1, 3 en 4 samen op dezelfde vrijdagavond, terwijl ook JCV 2, 5 en 6 gezamenlijk optrekken.
In de zes teams die zijn aangemeld voor de voorjaarscompetitie komt een aantal nieuwe namen voor en hebben zich diverse spelers opnieuw aangesloten. De nieuwkomers zijn Patricia van der Schoot ( JCV 3, 4e klasse), Klaudi Nordmann, Arie Kroon en (aanvoerder) Jetse Offers (JCV 5, 6e klasse).

Jos Hendriks

Tien jaar

Een bijzondere herintreder is Jos Hendriks, die zich al enkele maanden laat zien op dinsdag- en/of donderdagtrainingen. De linkshander debuteerde in 1980 naast Henk van der Zee en Wim van der Sande bij JCV 1 in de toenmalige promotie-eredivisie. Jos kwam in het najaar van 2014 voor het laatst voor JCV 1 uit, toen in de eerste divisie. Na tien jaar keert hij terug in JCV 1, dat promoveerde naar de tweede klasse en uit vijf man bestaat.
Henk Wentink neemt na een half jaar pas op de plaats weer z’n plek in bij JCV 2 (4e klasse; ovb P/D). Frits Jansen pakt de draad na een half jaar weer op in JCV 6 (7e klasse).
De voorjaarscompetitie ’24 begint in de week van maandag 22 januari. De laatste speelronde is in de week van maandag 15 april.