Ole en Jurre brengen lach terug bij JCV

We moesten er bijna vier jaar op wachten, maar zondag 25 september 2022 was het dan eindelijk weer zover: een jeugdteam van JCV voor de competitie in eigen zaal! Die eer was weggelegd voor Ole Brochard en Jurre Stegehuis en met een 4-1 overwinning op Valkenswaard toverde dat DUO de lach terug en herstelde het de hoop én het vertrouwen bij JCV.

Jurre Stegejuis (links) en Ole Brochard in actie tijdens hun dubbelspel.

Ook al kon JCV 1 met recht wijzen op veel fysieke tegenslag en waren de verschillen desondanks vaak erg klein, de dikke nederlagen die onze drie seniorenteams vrijdagavond te verduren kregen hadden wel gezorgd voor een flinke dip in onze gemoedstoestand. “Het zat allemaal best dicht bij elkaar en 0-10 had evengoed 5-5 kunnen zijn”, baalde captain Peter Vullings ruim een dag na het 0-10 verlies ‘ons eerste’ tegen Taverbo nog steeds. “Maar ja, het werd 0-10. Heel teleurstellend, maar dat is helaas niet terug te draaien.”
Nieuw houvast
Terugdraaien is inderdaad niet mogelijk. Naar de achtergrond verdringen en kleiner maken met mooi nieuw houvast wel. JCV deed het en had daar nauwelijks een etmaal voor nodig. Zondagochtend waren ouders, bijna alle jeugdtrainers, bestuursleden, beheerders en ook ‘huidig oud’-lid Joop van Doremalen van de partij om getuige te kunnen zijn van een klein maar vertrouwenwekkend historisch feitje: JCV Jeugd 1 in eigen huis voor de competitie.

Jurre voert een prachtige backhand uit. Links verhangt Tuur van Koesveld de bordjes.
Ole slaat een stijlvolle forehand.

Dat was bijna vier jaar geleden. Destijds stonden Tom Gloudemans en Wendy Chen (inmiddels Wendy Han) namens de JCV-jeugd achter de tafel in de derde klasse van de NTTB-competitie. Zondagochtend waren Jurre Stegehuis en Ole Brochard hun opvolgers in de tweede klasse van de DUO-competitie.
Uitstekend vervolg
Jurre en Ole klopten Valkenswaard met 4-1 en ze gaven daarmee een uitstekend vervolg aan de 5-0 zege op OTTC die Lars Brochard en Jort de Visser een week eerder boekten bij TTCV in Veghel. Ole bleef ongeslagen, Jurre won één keer en samen waren ze oppermachtig in het dubbel.
Volgende week verzamelen de DUO’s zich in Valkenswaard voor de derde competitieronde. In de loop van deze week bepaalt trainer/coach Peter Vullings welke twee Young Stars JCV daar gaan vertegenwoordigen. Hij heeft daarbij de keus uit vier spelers.
Tweede jeugdteam
JCV bemerkt onder het groeiende aantal jeugdleden ook een stijgende belangstelling voor deelname aan de competitie. Vanwege de aanwas van leden en door het groeiende enthousiasme voor competitie-tafeltennis (op zondagochtend) verwacht JCV op korte termijn met een tweede jeugdteam te kunnen deelnemen. Spelers die competitie willen gaan spelen, kunnen dat (na overleg met hun ouders) laten weten aan de jeugdtrainers die op maandagavond en/of woensdagmiddag bij JCV aanwezig zijn.