JCV viert 73ste verjaardag met Jan en André als beste dartkoppel

We mochten de 73ste verjaardag van onze club (van 7 januari 1950!) nog maar net vieren, toen er rond de borden 1 en 2 niet ingetogen werd gejuicht of een vuist de lucht in ging. Nee, André der Kinderen slaakte een oorverdovende en meervoudige oerkreet, alsof hij de clubkampioen van ttv JCV was.
Maar dat was de reden niet. André ging helemaal los omdat hij net de beslissende ‘dubbel’ had gegooid en zichzelf en zijn koppelgenoot Jan Bloksma daarmee de kampioensbokaal van ons darttoernooi had bezorgd.

Jan Bloksma (links) en André der Kinderen genieten van hun triomf.

Dat was een klein uurtje nadat we met z’n allen 7 januari 2023 waren binnengestapt. En het was de apotheose van een sfeervolle JCV-avond met veel bekende en ook wat minder bekende gezichten. Een door griep uitgedund deelnemersveld – van 17 naar 12 koppels – maakte er een spannende en lange dartavond van die tot opluchting van organisator Peter Vullings net binnen de tijdslimiet bleef.

Dick van de Fange vrijdagavond geconcentreerd in actie.


Een van de bekende gezichten was dat van Dick van de Fange, een trouw JCV-lid die onder meer vanwege corona lang verstek moest laten gaan. Dick is niet alleen een gezworen JCV’er, als competitiespeler weet hij het dartbord ook goed te raken. Maar vrijdagavond/-nacht was het toch niet goed genoeg om Jan Bloksma en André der Kinderen van de immense kampioensbokaal af te houden. Na veel rekenwerk mochten Jan en André het in de finale opnemen tegen Dick en Rik van Coeverden en die A-finale leverde dus André en Jan als winnaars op.

Bert en Jolanda Timmermans.
Luuk Liersen (links) en Wim van der Sande met bokaal.

Familieband
In de B-poule, voornamelijk bestaand uit koppels met een familieband, kwam het duo Wim van der Sande/Luuk Liersen als beste naar voren. Ook voor hen was er een beker met grote oren. De poedelprijs ging met Bert en Jolanda Timmermans mee naar huis.
Zo mag JCV terugkijken op een geslaagde avond die ondanks de last minute afmeldingen uitstekend verliep dankzij de flexibiliteit van ‘mastercaller’ Peter. En niet in het minst ook dankzij het beter hap- en tapwerk van ons BarTeam.
‘Blijvende herinnering’
De dartborden die al een enige tijd aan de wand hangen, gaan daar binnenkort trouwens verdwijnen. Ze maken plaats voor wat we dan maar een ‘blijvende herinnering aan de JCV-historie’ noemen. De borden keren dan weer terug voor een volgend darttoernooi.

Hieronder nog een kleine sfeer- en foto-impressie van het darttoernooi.

Bart Buiteman (links) en Frits Jansen zijn toeschouwer.
Mark Laros is gefocust op het bord.
Bart Buiteman legt aan voor een worp
Anne-Bé heeft er plezier in.
Concentratie bij Jan Bolksma.
Rekenwerk in de A-poule bij Dick, Rik en Paul.
Henk van der Zee, ook linkshandig bij darts.