JCV luidt 2024 in met Koppel-dartstoernooi op vrijdagavond 5 januari

Met ‘Monika’s Dubbeltoernooi’ op vrijdag 15 december en ons Clubkampioenschap senioren de dag erna sluit JCV het jaar 2023 af. Op 5 januari 2024, twee dagen vóór de 74ste verjaardag van de club, luiden we het nieuwe jaar alweer in.

De titelverdedigers Jan Bloksma en André der Kinderen.

Dat doen we met ons traditionele ‘koppel-dartstoernooi’. Leden die eraan willen deelnemen, dienen zich met een partner in te schrijven. Samen vorm je dan een team. Je partner kan iedereen zijn, mits die ouder is dan 16 jaar.
De wedstrijden gaan over 2 gewonnen legs; dat voorkomt dat we later klaar zijn dan uiterlijk 01.00 uur. In de A-poule wordt gespeeld volgens het principe ‘501’. Dat houdt in dat je begint met 501 punten en dan z.s.m. met drie darts (pijlen) naar 0 uitgooit. In de A-poule moet worden uitgegooid met een ‘dubbel’. In de B-poule gaat het van 301 naar 0 en daar geldt de verplichting van uitgooien met een ‘dubbel’ niet.

Dick van de Fange

Inschrijven kan via een mailtje naar netfout @ live .nl of via het inschrijfformulier dat in De Zaal ligt. Ook toeschouwers zijn op 5 januari natuurlijk van harte welkom. Het toernooi begint om 19.30 uur. De kampioensbokaal wordt verdedigd door Jan Bloksma en André der Kinderen, die bij de vorige editie na veel rekenwerk Dick van de Fange en Rik van Coeverden de baas waren. Die duo’s hebben zich inmiddels alweer als deelnemers aangemeld.