JCV-jeugd bij ‘Table Stars’ in kleuren van Oekraïne

De voorjaarscompetitie 2022 is op weg naar z’n beslissende fase en daar zijn de vier JCV-teams nog altijd volop bij betrokken. Toch staan die seniorenteams dit weekend niet in de schijnwerpers, maar gaat de interesse vooral uit naar een bijzondere actie van onze twee jeugdteams.

Merel Hendricks

De JCV-jeugdteams die deelnemen aan de NTTB-beginnerscompetitie ‘Table Stars’ verschijnen zondag in Veghel achter de tafel in blauw shirt en gele broek, de kleuren van de Oekraïense vlag. “We doen dit omdat de kinderen onder andere op school bezig zijn met de oorlog in Oekraïne. En omdat er mogelijk kinderen uit Oekraïne op hun school komen. Door hun kleuren van nationale trots te dragen, heten we ze als het ware van harte welkom”, legt JCV-jeugdtrainer Peter Vullings de actie uit.
De blauwe shirts zijn van ‘Table Stars’ en waren al in het bezit van de deelnemers. De broekjes zijn speciaal voor deze gelegenheid aangeschaft. Bij TTCV in Veghel is JCV zondag te gast met Jort, Merel, Sander en de broers Lars en Ole. Ze worden begeleid door Peter Vullings en een ouder van de twee broers.

Xiang Han, een van de ‘nieuwe wapens’ die JCV 2 in stelling brengt.

De vier seniorenteams staan aan de vooravond van cruciale weken. Deze speelronde en de voorlaatste vinden plaats op vreemde bodem, de laatste is op 29 april in eigen zaal.
Tegen die tijd hoopt JCV 1 al met meer dan één been in de derde klasse te staan. Het is al 12 punten los van naaste belager Never Despair en het lijkt erop dat die kloof in de komende weken alleen maar groter kan worden. Vrijdagavond (8 april) gaat de JCV-hoofdmacht op bezoek bij BSM in Dongen, waarvan op eigen tafel nog met 9-1 werd gewonnen.

Nieuwe wapens
JCV 2 droeg de rode lantaarn vorige week over aan TTVE 2 en komende weken is het zaak om uit de handen van het degradatiespook te blijven. Met de teruggekeerde Max Rinsampessy en de debuterende Xiang Han werden nieuwe wapens gevonden en die kunnen vrijdag op bezoek bij TTCV weleens zorgen voor een verrassing. Op eigen tafel gingen onze reserves nog met 7-3 onderuit tegen de Veghelnaren.
Middenmoter JCV 3 waant zich misschien vrij van degradatiezorgen, maar met een beetje pech zou het muntje ook net de verkeerde kant op kunnen vallen voor onze zesdeklasser. Op bezoek bij Maashorst 4 in Uden is het zaak om de eerder in eigen huis behaalde 6-4 zege een vervolg te geven.
JCV 4 ligt op koers bij zijn streven om aan de eindstreep van dit seizoen aan kop van 6F te staan. Dankzij een fonkelende 10-0 zege nam het kwartet vorige week de leidende positie over van TTVE en omdat de grote concurrent vrijdag vrij is, ligt de weg naar een grotere voorsprong open. Op bezoek bij Rotac ’82 in het Gelderse Rossum moet JCV 4 daartoe in staat worden geacht. Op eigen tafel werd nog met 7-3 gewonnen van de huidige nummer voorlaatst.