JCV 3 terug naar 6e klasse

Ons derde team heeft zijn plek in de vijfde klasse na een half seizoen alweer moeten afstaan. In eigen zaal verging het JCV 3 in het promotie-/degradatieduel met Attaque 3 zo’n beetje zoals het Oranje op het WK-voetbal in Qatar verging tegen Argentinië: de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar waar Oranje het weer eens aflegde in de penaltyserie, dolf JCV 3 het onderspit bij het tellen van games. De wedstrijd eindigde in 5-5.

John, Kees, Monika en Lineke komen in januari weer uit in de 6e klasse.

Ook op een ander vlak was er vrijdagavond een overeenkomst met het Oranje. Net als de ploeg van Van Gaal werd vooraf extra getraind, maar desondanks viel het dubbeltje uiteindelijk net de verkeerde kant op.
Tegen Attaque waren Lineke Kooyman en Kees Derksen de ‘Wout Weghorst van JCV’. Normaliter – en zeker in de afgelopen reguliere competitie – zijn zij juist niet direct de zekere scorers van het team. Vrijdagavond waren ze dat met ieder twee overwinningen juist wel. Bovendien wonnen ze samen ook het dubbelspel.
Bij die prachtige score stak de 0 van John van Iersel schril af. De ‘man in vorm’ was na afloop dan ook allerminst blij. “Mijn schuld”, oordeelde hij keihard over zichzelf. “Ik wil het er nu ook niet over hebben; het gaat nu niet goed met me.”
Het team, dat behalve uit Lineke, Kees en John ook nog bestaat uit Monika Coppens, komt vanaf januari weer uit in de zesde klasse. Eind mei wist het kwartet nog kampioen te worden in die klasse en te promoveren. JCV 3 komt vanaf januari als JCV 4 uit in de zesde klasse doordat JCV met een compleet nieuw eerste team hoopt te mogen uitkomen in de landelijke competitie.