JCV 3 toont met overtuigende 6-1 zege in PD-duel aan dat het in 4e klasse op z’n plek is

JCV 3 mag het in de komende najaarscompetitie opnieuw gaan proberen in de vierde klasse. Ons derde team won de promotie-/degradatiewedstrijd tegen ASIO 1 vrijdagavond overtuigend met 6-1 en daarmee toonde ons vertegenwoordigende trio aan in die klasse op z’n plek te zijn.

Peter met z'n ACDC service
Links is Wendy Han aan service, rechts maakt Peter Vullings stampij met z’n ‘ACDC-service’.
WendyOp de ‘neutrale’ tafel van OTTC in Oss rondden Rob van Kasteren, Wendy Han en Peter Vullings de klus af waaraan ze meenden te zijn ontsnapt. JCV 3 dacht op de laatste wedstrijddag van de reguliere competitie op het nippertje te zijn ontkomen aan een PD-wedstrijd, maar door perikelen rond een invaller moest ons derde toch aan zo’n zenuwslopend sluitstuk geloven.
Korte metten
In Oss begon Wendy wat onwennig waardoor de eerste partij met 9-11 in de vijfde game naar de uitdager uit het Gelderse Haaften ging. Daarna maakte JCV 3 echter korte metten met de nummer twee van de vijfde klasse door zes partijen op rij te winnen. Bij een 6-1 tussenstand was handhaving voor JCV 3 een feit en werd de vrede getekend. Peter en Rob bleven dus ongeslagen en samen wonnen ze ook het dubbelspel. “Sterk en doordacht ons eigen spel gespeeld en daarvoor beloond”, prees captain Peter zijn team.
Door de ontknoping van vrijdagavond mogen we komend seizoen rekenen op seniorenteams in de derde divisie (JCV 1), het gepromoveerde JCV 2 gaat uitkomen in de derde klasse, JCV 3 blijft in de vierde klasse en het gedegradeerde JCV 4 gaat net als kampioen JCV 5 optreden in de zesde klasse Zuid-West. De nieuwe teamindeling wordt binnenkort bekendgemaakt.

Twee DUO-trio’s
Leuk en positief nieuws is om vast te melden dat JCV met twee volwaardige (driemans)teams in de DUO-jeugdcompetitie gaat uitkomen. Jeugd 1 gaat uitkomen in de eerste klasse, Jeugd 2 in de tweede klasse. Ook zijn we weer present bij de Table Stars. Over de samenstelling van de jeugdteams wordt binnenkort ook meer bekendgemaakt.