JCV 3 en 5 stellen plek in 4e en 5e klasse veilig

Onze twee in promotie/degradatieperikelen verwikkelde teams hebben er vrijdagavond (3 mei) geen twijfel over laten bestaan dat ze in hun huidige klassen op de goede plek zijn. JCV 3 wees ASIO 2 met 7-2 terug, JCV 5 gaf Een-en-Twintig 5 met 6-0 het nakijken.
Ons derde team moest in Oss de eerste single nog afstaan, maar denderde daarna op de neutrale tafel van OTTC door naar een geruststellende 5-1 voorsprong. Uiteindelijk werd de wedstrijd bij 7-2 gestopt ten gevolge van een te vochtige zaal. JCV 3, gisteravond gevormd door Tom Gloudemans, Wendy Han en Peter Vullings, mag door de zege ook komend seizoen uitkomen in de vierde klasse.

Lineke en John gisteravond zij aan zij in het dubbel tegen Een-en-Twintig.

Snel

Lineke Kooyman, John van Iersel en Roeland Hendricks rekenden in een PD-duel overtuigend af met Een-en-Twintig 5, waardoor het team ook komend najaar in de vijfde klasse mag uitkomen. Op neutraal terrein, bij Flash in Eindhoven, hadden John, Roeland en Lineke hun schaapjes snel op het droge. Binnen twee uur stond een beslissende 6-0 op het scorebord en kon het klassebehoud onder het toeziend oog van teamgenoten Monika Coppens en Kees Derksen worden gevierd.
Of het team ook daadwerkelijk in klasse 5 gaat verschijnen en of het dat dan doet in de samenstelling waarin het al vele jaren samen optrekt, is nog de vraag. Nu de handhaving van zowel JCV 3 als 5 is gegarandeerd, is pas bekend in welke klassen de JCV-teams komend najaar mogen verschijnen en wie het best bij bepaalde niveaus past.

Laatste vraagtekens

Daardoor kan onze afdeling Technische Zaken ook nu pas de laatste vraagtekens rond de diverse teams wegnemen en een klap gaan geven op de nieuwe teams. Het ziet ernaar uit dat we met tenminste zeven teams in de competitie gaan uitkomen, eentje meer dan afgelopen seizoen. De definitieve teamindeling wordt deze of volgende week verwacht.