‘JCV 2022’ (2) ‘In de lift, ‘Oog voor spelplezier’, ‘Alle lagen, bijzondere slagen’. ‘Toewijding’

Op de laatste dagen van 2022 – en ook op deze tweede kerstdag – kijken we terug op ‘JCV 2022’. Gisteren kwamen bestuursleden al aan het woord, in dit deel twee geven trainers en ouders van jeugdleden hun visie. Op Oudjaar sluit de redactie 2022 af met ‘Een club die in je hart gaat zitten’. We hopen dat dit drieluik zorgt voor wat relaxte intermezzo’s en we wensen iedereen een fantastisch 2023.

Behalve aan bestuursleden was ook aan trainers en ouders het verzoek om in ongeveer vijf zinnen te laten weten wat hen ‘bijblijft van ‘JCV 2022’. De één somde alles op, anderen pikten er juist heel persoonlijke dingen uit.

John


“We zijn iets langer dan een jaar na de boekpresentatie en terugkijkend op die periode kunnen we niet anders dan constateren dat we op de goede weg zijn”, zegt oud-voorzitter en jeugdtrainer John van Iersel. “Er start een landelijk team in januari en we hebben het hele jaar al een mooie grote groep enthousiaste jeugdspelers. Enkele van hen spelen zelfs al wedstrijden.
Gegroeid
De ouwetjes blijven ook actief bij JCV, de 55+ groep op vrijdag is gegroeid en een fors aantal ‘old stars’ is weer achter de tafel gekropen. De vrijdagavonden (competitie) kunnen wel wat extra reuring gebruiken. We hebben goede hoop dat er meer teams op regionaal niveau gaan spelen. De activiteiten – tafeltennis- en sociaal gericht – zijn in aantal gegroeid, we zijn een wijkpunt geworden die onze betrokkenheid met de parochie en directe omgeving bevestigd. JCV zit duidelijk in de lift, met dank aan alle vrijwilligers, voor en achter de bar!”

Will

Slagvaardig
Adspirant-bestuurslid TZ en jeugdtrainer Will Balvers kijkt terug op JCV als geheel en op JCV als tafeltennisclub. “Meerdere lagen, bijzondere slagen!”, vat hij JCV in 2022 samen. “Onze vereniging is teruggekomen uit geslagen positie en is slagvaardig  in alle opzichten. Met een verantwoord aanbod – Wijkpunt, sportlokaal en prestatiesport – is JCV gelaagd in alle lagen van de Vughtse samenleving.”

Steven en Ronald

‘Meteen thuis’
“In juli kwamen mijn kinderen – Hugo en Steven – voor het eerst trainen bij JCV en ze voelden zich er meteen thuis. Het is een gezellige en fanatieke groep kinderen en jeugdtrainers. Erg leuk ook dat de club een eigen opleidingstraject voor de jeugd heeft, met certificaten en een heus diploma om naar toe te werken. Het motiveert de kinderen en ze gaan met sprongen vooruit.
Het hoogtepunt voor mij was het ouder/kind-toernooi in november, maar helaas zat winst er voor ons niet in. Het enthousiasme van mijn jongens blijft heel hoog, ze kijken continu uit naar de volgende training.”
Ronald Kaptein

Eric en Jort

‘Echt TOP’
Als ouders (van Jort en Luus) zijn wij enorm enthousiast over de wijze waarop JCV de tafeltennissport het afgelopen jaar bij de jeugd heeft vormgegeven. Het is prachtig om te zien hoe gedreven de vrijwilligers er elke week weer staan en een gezellige, laagdrempelige training verzorgen waarop iedereen welkom is. Ze hebben oog voor de beginner en voor gevorderden. Maar bovenal voor het spelplezier. Jullie inzet en toewijding is echt TOP!
Eric en Marjon de Visser