JCV 2 tussen hoop en vrees na bizar P/D-duel met reserves PJS: 5-5 (19-19, 256-257)

Alsof de najaarscompetitie ’23 nog niet spannend genoeg verliep met die ‘bizarre’ ontknopingen rond diverse seniorenteams, deden onze reserves er gisteravond (vrijdag 8 december) nog ‘n schepje bovenop. Het P/D-duel met dorpsgenoot PJS 2 verliep dermate close dat captain Peter Vullings en z’n teamgenoten zelfs na afloop nog niet zeker waren over hun lot, maar tussen hoop en vrees leefden.

John van Iersel

Getroffen door een gevalletje griep bij interim-aanvoerder Rob van Kasteren, was JCV 2 op het laatste moment gedwongen terug te vallen op een stand-in. Die werd gevonden in de persoon van John van Iersel, en juist hij wist de hoop bij ons tweede team in leven te houden door in de tiende en laatste partij van de P/D-wedstrijd z’n zenuwen in bedwang te houden en deze knap naar zich toe te trekken.

256 tegen 257

“Één punt verschil na tien wedstrijden. Dat geloof je toch niet”, was de ongeslagen Peter Vullings verbaasd.

De overwinning van John zorgde ervoor dat JCV 2 – PJS 2 in 5-5 eindigde en daardoor niet meteen een promovendus (PJS) en degradant (JCV) opleverde. Na het tellen van games kwamen de twee teams er in de zaal van ttv Kruiskamp ook nog niet uit (19-19), maar nadat in goede verstandhouding de punten waren geteld bleek er toch minimaal licht tussen de twee: JCV 2 scoorde 256 punten, PJS 257. Door éne puntje verschil ziet het er vooralsnog naar uit dat ons reserveteam een stapje terug moet doen. “Één puntje verschil na tien wedstrijden P/D. Je gelooft het toch niet!”, sprak Peter z’n verbazing uit.
Of JCV 2 vanaf januari ook werkelijk in de vijfde klasse moet gaan uitkomen, is echter nog niet duidelijk en lijkt ook niet erg waarschijnlijk. Bij de NTTB is het verzoek ingediend om zowel JCV 2 als 3 in de voorjaarscompetitie ’24 in de 4e klasse te laten uitkomen.

Waardige vierdeklassers

Dat is gebeurd omdat Willy van de Donk en Dick van der Krabben vanuit kampioen JCV 1 (naar tweede klasse) in JCV 2 gaan uitkomen en Henk Wentink weer beschikbaar is. Met o.a. Peter Vullings, die gisteravond tegen PJS ongeslagen bleef, Wendy Han (1x winst tegen PJS) en Rob van Kasteren (60% vierde klasse) heeft JCV nog drie spelers die de club vierde klasse waardig acht, terwijl Tom Gloudemans en Roeland Hendricks er op hun plaats lijken.
Omdat de voorjaarscompetitie ’24 al over ruim een maand van start gaat, wordt de beslissing van de NTTB op korte termijn verwacht.