Kampioen Treffers complimenteert JCV 1. promotie 2 en 5, toch P/D-duel voor JCV 3

Jordi, Thy, trainer/coach Rudi en Artem klopten kampioen De Treffers ook in hun tweede onderlinge duel (3-7) en mogen ook komend seizoen uitkomen in de landelijke derde divisie.

De laatste speelronde van de voorjaarscompetitie heeft zowel JCV 1 als de meeste van onze vertegenwoordigers in de regionale competitie Zuid-West gebracht waarop werd gehoopt.
JCV 1 wist zich zaterdag dankzij een 3-7 overwinning op kampioen De Treffers overtuigend te verzekeren van nog een seizoen derde divisie, een dag eerder legden JCV 2 en 5 de laatste hand aan hun kampioensrace waardoor ze het na het zomerreces opnieuw een stapje hogerop mogen proberen.
JCV 3 wist zich ternauwernood te onttrekken aan rechtstreekse degradatie, maar moet nog wel een promotie/degradatieduel spelen om z’n plaats in de vierde klasse te consolideren. JCV 4 kon op bezoek bij ATTC in Aarle-Rixtel niet het wonder verrichten dat nodig was om aan degradatie te ontsnappen en moet een stapje terug doen.

Onze hoofdmacht redde zich op de laatste competitiedag knap uit de oncomfortabele positie waarin het na veel tegenslag terecht was gekomen. Halverwege het seizoen nog kampioenskandidaat, twee wedstrijden voor het einde in degradatiegevaar; JCV 1 zou een veel meer relaxte route hebben bewandeld als het steeds op volle sterkte had kunnen aantreden.

Complimenteus
Dat vond ook tegenstander De Treffers, dat zaterdag net vóór de wedstrijd al zeker was van de titel en promotie. “Als jullie het hele seizoen volledig waren geweest, waren jullie nu kampioen geweest. De terechte”, werd in Roelofarendsveen een complimenteuze bekentenis gedaan.
Na de 8-2 zege op eigen tafel, staken Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot en Thy Visser de ‘ware’ kampioen dan ook voor de tweede keer op rij de loef af (3-7) en dat toonde aan dat er voor onze hoofdmacht wellicht meer in had gezeten. Bij kampioen De Treffers was er persoonlijk succes voor Artem, die in Roelofarendsveen ongeslagen bleef en daardoor revanche nam voor de eerder thuis geleden nederlaag tegen Riko van Veen. Thy won twee keer, even vaak als Jordi, die met 19 overwinningen in 21 partijen het een na hoogste winstpercentage (90) in 3C behaalde. Alleen Wouter Schoeber scoorde hoger (100%), maar de speler van Smash speelde slechts drie wedstrijden.
Uitbreiding
Ons eerste team mag dankzij de vierde plek – op slechts 7 punten van kampioen De Treffers en met slechts 3 minder dan de gedeelde nummers 2 Smash en Twente-One-up – vanaf september weer uitkomen in de derde divisie.
JCV 1 moet wel op zoek naar uitbreiding omdat dan in de eerste, tweede en derde divisie gespeeld gaat worden met teams van vier. Om wedstrijden dan enigszins korter te laten duren, wordt dan wel op twee tafels gespeeld.
Instagram-account
Onze reserves hadden vrijdagavond in Den Bosch aan één puntje genoeg om zich te mogen laten fêteren als kampioen van 4F. Daar namen Xiang Han, Dick van der Krabben en Henk Wentink echter geen genoegen mee. JCV 2 won bij Kruiskamp met 7-3 waardoor het team in september start in de derde klasse.

De kampioenen Dick, Xiang en Henk werden bij Kruiskamp in de bloemetjes gezet.

Onder het supportersoog van dochter Wendy – die op Instagram het eigen JCV-account (JCVVUGHT) introduceerde – bleef Xiang ongeslagen. Henk won er twee, Dick ééntje. Xiang en Henk wonnen samen nog het dubbelspel. Behalve de drie genoemde spelers, droegen ook Max Rinsampessy, Willy van de Donk en Will Balvers in de loop van het seizoen bij aan de promotie van JCV 2.
Ons reserveteam gaat in de najaarscompetitie uitkomen op hetzelfde niveau als onze plaatsgenoot PJS 1, dat in zijn kampioensrace één punt tekort kwam en als gedeelde tweede eindigde.

De zes spelers die JCV 2 terugbrachten naar de derde klasse, met v.l.n.r. Dick, Max, Willy, Xiang, Will en Henk.

Opluchting
Ons derde team hoefde niet tot vrijdagavond met samengeknepen billen in de wachtkamer te zitten om de afloop van de voorjaarscompetitie 2023 te vernemen. Donderdagochtend was al bekend dat JCV 3 ternauwernood ontsnapte aan rechtstreeks degradatie maar dat het wel werd veroordeeld tot een promotie/degradatiewedstrijd om in de vierde klasse te mogen blijven. Peter Vullings, Tom Gloudemans, Wendy Han, Rob van Kasteren en Roeland Hendricks waren na een gelijkspel en een 6-4 zege vorige week al uitgespeeld en donderdagochtend mochten zij van geluk spreken dat Maashorst met 6-4 won van Batswingers. Door die score wisten Maashorst en Batswingers rechtstreekse degradatie te voorkomen, terwijl JCV 3 de strohalm van een P/D-wedstrijd kreeg. Die wedstrijd vindt plaats in de week van 8 tot en met 13 mei. De tegenstander is nog niet bekend.

Het fortuin dat JCV 3 bij de eindafrekening aan zijn zijde trof, ontmoette JCV 4 niet. Om op de slotdag nog aan degradatie naar de zesde klasse te kunnen ontsnappen was minimaal een 8-2 zege nodig, maar bij ATTC in Aarle-Rixtel kwam het daar bij lange na niet van. Lineke Kooyman en Monika Coppens wonnen ieder één keer, en hoewel dat Monika’s eerste overwinning van het seizoen was, nam dat haar teleurstelling niet weg. ‘We liggen eruit’, constateerde ze bedroefd.

René, Rudy en Johan sr. werden door TZ-baas Peter Vullings verrast met een bosje kampioenstulpen.

JCV 5 mag het in de najaarscompetitie weer gaan proberen op het niveau waarvan het enkele maanden geleden nog afscheid moest nemen: de zesde klasse. René Vorstenbosch, Rudy Sasabone en Johan van de Nieuwenhuizen sr. begonnen bij Kruiskamp met vijf punten voorsprong aan hun allesbeslissende kampioenswedstrijd en na veel strijd was die voorsprong nog altijd intact.
Dat had JCV 5 te danken aan z’n eigen 5-5, terwijl concurrent Taverbo z’n titelkansen al deels vergooide door tegen Never Despair met slechts twee man ten tonele te verschijnen (5-5). Bij Kruiskamp won René Vorstenbosch twee keer, Rudy en Johan ieder één keer. René en Rudy wonnen samen ook het dubbel. Ook Frits Jansen en Marcel Verhoeven maken deel uit van de nieuwe zesdeklasser.