Vijfde competitieronde is JCV-teams tamelijk goed gezind

De vijfde competitieronde was JCV niet slecht gezind. Voor ons derde team, dat verrassend sterk voor de dag kwam met een gelijkspel tegen runner-up NTTV, gold zelfs het tegendeel. Maar onze reserves, na het gedwongen terugtrekken van JCV 1 eigenlijk het ‘nieuwe eerste’, konden slechts mondjesmaat profiteren van de clash tussen beide koplopers.
Op onze binnenkort te vervangen eigen tafels was er vooraf aan de tweede thuisronde wat vuurwerk verwacht van JCV 2, maar middenmoter Die Meede bleek echter een taaiere tegenstander dan vanaf papier werd aangenomen en bovendien hielden onze reserves Xiang Han aan de kant. Voor zijn dochter Wendy was het complete bezoekende trio uit Made te sterk. Daardoor moest het vrijdagavond komen van teamcaptain Rob van Kasteren en Henk Wentink en die twee deden wat er nodig was om tot een zwaarbevochten 6-4 overwinning te komen.

Henk Wentink is trots op zijn drie overwinningen voor JCV 2, vrijdagavond tegen Die Meede.

De lastig te bespelen Henk Wentink bleef ongeslagen en met die hattrick vestigde de linkshander zijn naam als kopman van ons ‘nieuwe eerste’. Rob van Kasteren deed met twee overwinningen nauwelijks voor hem onder en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Vooraf aan de overtuigende zege in het dubbel (3-0) hadden beiden diep moeten gaan om hun eerste partij naar zich toe te trekken. Zowel Rob als Henk wist een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning!
Dankzij de 6-4 overwinning knabbelde JCV 2 slechts ‘n klein stukje af van de achterstand die het had op de koplopers Never Despair en HITA. In een onderlinge krachtmeting hielden die twee elkaar in evenwicht (5-5). De achterstand op koploper Never Despair bedraagt nu 5 punten, HITA heeft 4 punten meer. Ons tweede heeft echter wel ‘n wedstrijd minder gespeeld en mag zich daardoor altijd nog serieus tot de kampioenskandidaten rekenen.

Lineke Kooyman droeg een belangrijk steentje bij aan het gelijkspel tegen NTTV.

Middenmoot
Kregen onze reserves de punten al niet cadeau, zeker zo hard knokken was het vrijdagavond voor JCV 3. Het team is zich ervan bewust dat klassenbehoud een zware opgave is en dat gegeven spoorde blijkbaar aan om tot het gaatje te gaan. Tegen NTTV, de nummer twee van de ranglijst, werd een verrassend gelijkspel behaald en dankzij de vijf punten nestelde het team zich in de middenmoot van 5E.
John van Iersel toonde andermaal aan de onbetwiste kopman van JCV 3 te zijn. Hij bleef voor de tweede keer op rij ongeslagen. Lineke Kooyman droeg met twee overwinningen ook een belangrijke steen bij aan het verrassende resultaat. Kees Derksen wist niet tot scoren te komen, Monika Coppens bleef
deze keer aan de kant.
JCV 4 maakte de vijfde competitieronde tot een tamelijk succes door ASIO op 5-5 te houden. Dat resultaat mag verrassend heten aangezien ons trio de hekkensluiter van 6E is en de tegenstander uit Haaften de tweede plek stevig in handen heeft. Frits Jansen en Marcel Verhoeven wonnen ieder twee keer en samen sleepten ze ook het dubbelspel binnen.
Twee jeugdteams
Zondag (16 oktober) komt onze jeugd nog in actie. JCV 1 verdedigt in Budel zijn koppositie in de tweede klasse van de DUO-competitie. Jeugdtrainer Will Balvers heeft de eer om een tweede JCV-jeugdteam te laten debuteren in de competitie Table Stars. Bij TTCV in Veghel verdedigen Hein en Stan de kleuren van JCV. Succes mannen!