JCV 1 teruggetrokken: nieuwe teamstructuur pakt rampzalig uit voor onze hoofdmacht

Er is al een tijdje geroezemoes over hoorbaar en daarom schenken we nu klare wijn. We zijn aangeslagen en hebben er goed de pest over in: ondanks dat we enkele maanden alles op alles hebben gezet, zijn we er niet in geslaagd een team op de been te brengen voor een nieuw seizoen in de derde divisie.
Doordat we de door de NTTB opgelegde uitbreiding naar vier man niet konden realiseren, hebben we onze hoofdmacht moeten terugtrekken uit de landelijke competitie. JCV is daardoor een van de verenigingen waarvoor de nieuwe teamstructuur van de landelijke competitie desastreus uitpakt. “En daar ben ik goed ziek van”, zegt ons TZ-bestuurslid Peter Vullings over de beslissing die moest worden genomen.

Peter Vullings
Peter Vullings
…..’Goed ziek’…..

Snelle reactie
Al ruim voor het einde van de vorige competitie reageerden we op de door de NTTB opgelegde uitbreiding. ‘Wel vijftien man’ polste Peter Vullings. “Op ’n gegeven moment waren we zo goed als rond en stond er een mooi viermansteam. Maar nog geen dag later ‘voelde het toch niet helemaal goed’ en ging het toch niet door. Natuurlijk had ik best begrip voor de plotselinge omslag, maar het voelde echt verschrikkelijk”, steekt Peter zijn telerstelling niet onder stoelen of banken.

Thy
Thy Visser

Van het basisteam dat zich in april na veel tegenslag knap in de derde divisie wist te handhaven, moest Thy Visser na één seizoen wegens drukke werkzaamheden weer afhaken. Wel kon JCV 1 komend seizoen weer rekenen op Jordi van der Schoot en Artem Zeziulin, terwijl in eigen gelederen ook Simon Schoones klaarstond voor een aantal competitiewedstrijden.

Jordi
Jordi van der Schoot keert terug naar Taverbo.


‘Open voor terugkeer’
Doordat versterking echter uitbleef, keert Jordi terug naar zijn vorige club Taverbo, waar hij het in de tweede divisie gaat proberen. Artem zoekt het nog een niveautje hogerop. Hij had de clubs voor het uitzoeken en koos verrassend voor het naar de eerste divisie gepromoveerde Hercules uit Terborg (Achterhoek). Onze clubkampioen blijft – net als Jordi – wekelijks bij ons trainen. “En als JCV er klaar voor is, sta ik in de toekomst altijd open voor een terugkeer”, heeft Artem laten weten.

Artem
Artem Zeziulin gaat in de eerste divisie uitkomen voor Hercules uit Terborg.

Meer tijd
Ondertussen hebben we ons voorgenomen wat meer tijd te nemen voor een nieuwe opbouw naar een volwaardig en stabiel eerste team op landelijk niveau. Op z’n snelst zal dat na komend seizoen kunnen worden gerealiseerd. Het streven is om de opbouw voornamelijk vanuit eigen  gelederen te laten plaatsvinden. Rudi van der Schoot, die het eerste team afgelopen seizoen als coach terzijde stond, blijft op z’n post als hoofdtrainer.
Opgeschoven
Vanwege het terugtrekken van ons eerste team, schuiven andere seniorenteams een stapje op. JCV 1, waarvoor onder anderen Simon Schoones is aangemeld, gaat vanaf september uitkomen in de derde klasse van regio Zuid-West, JCV 2 gaat spelen in de vierde klasse en zowel JCV 3 als 4 is ingedeeld in de zesde klasse.
Een lichtpuntje vormen de ontwikkelingen bij onze jeugd. We beschikken over ongeveer twintig jeugdspelers van wie zich ruim de helft als competitiespeler heeft aangemeld. Jeugd 1 gaat uitkomen in de eerste klasse van de DUO-competitie, een volwaardig extra jeugdteam (3 spelers) maakt zijn opwachting in de tweede klasse DUO. Ook zijn we met twee jeugdteams vertegenwoordigd bij de Table Stars.
De teamsamenstellingen bij zowel jeugd als senioren maken we binnenkort bekend.