JCV 1 mag zich tenminste twee dagen mede-koploper noemen na monsterzege in Oss

Ons eerste team mag zich vandaag, morgen en ook een groot deel van de vrijdag mede-koploper noemen van de derde klasse F. Door de wedstrijd tegen hekkensluiter OTTC in Oss dinsdagavond met 0-10 te winnen, kwam JCV 1 in punten gelijk met Return Oss (44) en nam het team één puntje voorsprong op Taverbo. Aangevuld met TIOS ’51 gaan die vier teams met elkaar in de slag om een plek in de tweede klasse.

Xiang, Will en Simon (vlnr) bezorgden JCV 1 in Oss de (gedeelde) koppositie.

In Oss lag een overwinning in de lijn der verwachtingen, maar met 0-10 viel de zege voor het uitverkoren trio Will Balvers, Simon Schoones en Xiang Han wel verrassend groot uit. De 0-10 liet weliswaar niets te wensen over, maar tegelijkertijd leefde het besef dat de kaarten na vrijdagavond weer anders geschud liggen en dat er nog helemaal niks is gewonnen.

Bescheiden

De monsterzege werd dan ook in alle bescheidenheid ontvangen. “Koploper ja. Zolang het duurt”, was captain Will Balvers realistisch. “We zullen het nu van wedstrijd tot wedstrijd moeten bekijken”, concludeerde Simon nuchter.
In Oss, waar teamgenoot Hans Wagenaars halverwege de wedstrijd mentale steun kwam verlenen, duldde JCV 1 geen enkele tegenspraak. Zeven van de tien wedstrijden werden met 3-0 gewonnen. Simon stak z’n drie enkelspelen met 3-0 in de zak, een sterk spelende Xiang leverde slechts één game in en Will had voor twee ontmoetingen ‘n extra game nodig om ongeslagen te blijven. In het dubbelspel gunden Simon en Will hun tegenstanders slechts 16 punten.

Overige teams uit

Als er vrijdagavond geen onverwachte dingen gebeuren, gaat JCV 1 als de nummer 3 de kampioenspoule van 3F in. Pas na het weekend wordt het speelschema van de kampioensronde bekend.
Onze drie andere seniorenteams komen vrijdagavond in actie. JCV 2 en 4 gaan op bezoek bij Never Despair in Den Bosch, JCV 3 reist af naar Vlijmen voor een ontmoeting met Hooghei 2.