JCV 1 en Jeugd 1 laten van zich horen; reserves onttrekken zich aan vrijdagkou

Net als ons eerste team liet onze jeugd 1 op de tweede speeldag een goede indruk achter. De jonkies deden ook precies hetzelfde als JCV 1. Waar 1 met een 7-3 zege antwoordde op het 3-7 verlies van een week eerder, draaide Jeugd 1 de negatieve 1-4 score in spiegelbeeld naar een positieve 4-1.
Ons eerste team gaat deze voorjaarscompetitie niet anoniem meedraaien in de derde divisie. Met een team ‘op sterkte’ werd de eerste thuiswedstrijd tegen Smash zaterdag met 7-3 gewonnen en daarmee werd de 7-3 nederlaag van ‘n week eerder weggestreept. Gaf de knappe eerste zege JCV 1 vertrouwen voor de rest van het seizoen, die winst gaf de club wat comfort terug na een vrijdagavond met sportieve én fysieke kou waaraan alleen JCV 2 zich wist te onttrekken.

Artem aan service in het dubbelspel tegen Smash. Simon is klaar voor de return en links op de achtergrond kijkt Jordi van der Schoot toe.

Onder het toeziend oog van onder anderen oud-coaches en -bestuursleden als Eddie van Doorn en Pie Koog, kwam ons vaandelteam zaterdagmiddag in eigen huis tot de plezierige ontdekking dat het in 3C geen mister nobody hoeft te zijn. Mits in de beoogde samenstelling telt JCV 1 op landelijk niveau helemaal mee en die bevestiging kon het team wel gebruiken na alle onzekerheid en tegenslag in de aanloopperiode.
Artem en Jordi ongeslagen
Tot zaterdagmiddag hadden wisselende samenstellingen weinig houvast geboden en ook naar de werkelijke kracht van JCV 1 in de derde divisie C was het gissen geweest. Maar als JCV 1 verdere ongemakken bespaard blijft, kan het de komende maanden met vertrouwen tegemoet zien. In zijn tweede competitie-optreden bleef Artem Zeziulin ongeslagen en ook de weer van ziekte teruggekeerde Jordi van der Schoot hield zich fier staande bij zijn officiële competitiedebuut in de hoofdmacht. Invaller Simon Schoones (voor Thy Visser) gaf zich een steuntje in de rug met zijn eerste individuele overwinning.
Die ene zege telde wel lekker aan. Tussen overwinningen van Artem en Jordi in won Simon het tweede enkelspel van de dag en opgeteld leverde die een geruststellende 3-0 voorsprong op. Smash maakte er nog wel een wedstrijd van (3-2), maar nadat Artem de partij tegen Dick Voois had weten te redden (4-2), luwde het verzet van de bezoekers uit Monster en maakten Artem en Jordi de klus gedecideerd af. “Een super mooie uitslag”, oordeelde ons TZ-opperhoofd Peter Vullings over de 7-3.

Xiang Han bleef bij Luto in Tilburg ongeslagen.

Aan de leiding
Onze reserves gaan na twee competitieronden aan de leiding in 4F. De tweede opeenvolgende zege (2-8 op bezoek bij Luto) was voldoende om Kuiskamp 3 op de ranglijst twee punten voor te blijven. In Tilburg bleven Dick van der Krabben en Xiang Han ongeslagen en samen sleepten ze ook het dubbelspel uit het vuur. Max Rinsampessy won één keer.
Rillingen
JCV 3 werd bij zijn bezoek aan Kruiskamp 2 getrakteerd op een koude douche. Niet alleen het 8-2 verlies bezorgde koude rillingen, ook de entourage in Den Bosch viel bij captain Peter Vullings en zijn secondanten niet in de smaak. “Koude zaal (14 graden!), geen stoelen maar gymbanken, geen publiek, geen sfeer. Bij Kruiskamp was dat ooit heel anders”, luidde de samenvatting. Peter Vullings en Rob van Kasteren brachten de punten binnen.

John van Iersel redde de eer van JCV 4.

Zwaar te verduren
Het ziet ernaar uit dat JCV 4 het weer zwaar te verduren gaat krijgen in de vijfde klasse. Werd op de eerste speeldag al met 1-9 verloren van Veldhoven 12, ook de tweede speelronde leverde die pijnlijke cijfers op. Tegen Geenhoven 2 zorgde John van Iersel nog voor een opsteker door de eerste partij in winst om te zetten, maar ondanks complimenten die Monika Coppens voor haar spel en verweer kreeg, was daarmee de koek meteen ook op.

Frits Jansen

In klasse 7D kon JCV 5 zijn vliegende competitiestart geen vervolg geven. Het team verslikte zich in HTTC Heerewaarden dat dankzij een 6-4 zege de leiding nam in 7D. Frits Jansen was met twee overwinningen de sterkste JCV’er. Rudy Sasabone en René Vorstenbosch bleven ieder één keer aan de goede kant van de score.
Jeugd 1 sterk
Ons naar de eerste klasse DUO gepromoveerde Jeugd 1 kwam zondagochtend op eigen tafel sterk voor de dag tegen OTTC. Onder leiding van Peter Vullings, die de als loodgieter ingeschakelde Kees Derksen bij de eerste drie wedstrijden als coach verving, werd het bezoekende team uit Oss met 4-1 verslagen.

Lars Brochard

Lars Brochard was het mannetje door zijn aandeel te leveren aan het gewonnen dubbel en ongeslagen te blijven in de twee enkels. Daar moest hij wel diep voor gaan. Beide enkelspelen trok hij met 12-10 in de vierde game naar zich toe. Jurre Stegehuis stond Lars terzijde in het dubbel en hij won zijn eerste partij met overmacht (3-6-6), maar in de slotpartij kwam hij net tekort (11-7-8).
Coach Kees moest het roer in de beginfase overdragen omdat zijn handigheid werd gevraagd bij het verhelpen van een lekkende kraan in een van de douches. Met vaste compagnon Peter Coppens werd het mankement verholpen.