JCV 1 na marathonpartij op kop; Jeugd 1 verkoopt huid duur tegen koploper TTCV

Ons eerste team liep zaterdag voorop in een kudde opgejaagde olifanten die de derde divisie C volledig ondersteboven zette. JCV 1 had ook de slurf met het hoogste bereik en de langste adem in een marathonpartij van vierenhalf uur. Daarin werd De Treffers met 8-2 aan de kant gezet waardoor JCV 1 halverwege het seizoen op de troon van 3C zit. “Een top teamprestatie”, noemde trainer/coach Rudi van der Schoot de verrassend grote overwinning.
Onze Jeugd 1 kwam een dag later heel dicht in de buurt van koploper TTCV 1, maar moest uiteindelijk met een geflatteerde 4-1 nederlaag vanuit Aarle-Rixtel terug naar Vught.

Jort de Visser zondagochtend namens Jeugd 1 in actie tegen Luca Jansen van TTCV.

Ons eerste team nam met de grote, zwaarbevochten 8-2 zege op De Treffers knap de leiding in 3C, maar pronkt niet alleen bovenaan. Artem, Jordi en Thy moeten de koppositie (in punten) delen. Niet met De Treffers, dat z’n voorsprong van 4 punten zaterdag ook in z’n sterkste opstelling dus niet wist te behouden. En ook niet met Twenty One-Up, vóór speelronde 5 nog nummer 2 van het klassement. Nee, de koppositie wordt gedeeld met Smash (M). Het team uit (M)onster flikte zaterdag een opmerkelijk kunstje door Twenty One-Up met 10-0 op te rollen.
Aardverschuiving
Die opmerkelijk 10-0 en onze verrassend grote 8-2 zorgden voor een aardverschuiving in het klassement. JCV oogstte schouderklopjes door van 3 naar 1 op te stomen, Smash schoof van 4 naar 2, De Treffers kukelde van 1 naar 3. Twenty One-Up nam een duikvlucht van 2 naar 5 en was de grote verliezer van deze ronde. De titelstrijd in 3C zal daardoor een nek-aan-nek-race worden. Tussen ons trotse trio en de nummer voorlaatst (5) zit een gaatje van slechts 6 punten. Alexandria is de gedoodverfde degradant.
“Nu ik alle teams heb gezien roep ik niet dat we kampioen gaan worden, maar ik durf wel te beweren dat we – mits compleet – tot het einde toe gaan meedoen”, liet trainer/coach Rudi vanachter de avonddis weten. Die zal na de ‘top teamprestatie’ van zijn trio gesmaakt hebben.

Trainer/coach Rudi van der Schoot, Artem Zeziulin en Jordi van der Schoot volgen de verrichtingen van Thy tijdens de topper tegen De Treffers.

Zes keer 5 games
Anders dan de uitslag doet vermoeden, kreeg JCV 1 het zaterdag bepaald niet cadeau van het geroutineerde trio uit Roelofarendsveen. Artem, Jordi en Thy moesten meermaals diep gaan om aan verlies te ontsnappen. Zes partijen hadden vijf games nodig, de andere vier werden in 4 games afgehandeld.

Thy Visser beet op z’n tanden en won twee keer.

In een sfeervolle en door flink wat genodigde sponsors bezochte zaal leek het er na vier partijen op dat de topper niet alleen een lange zit zou worden, maar dat die ook tot het laatst spannend zou blijven. Artem zorgde in een vijfgamer voor 1-0, Thy vergat twee matchpoints te verzilveren in de tweede wedstrijd en Jordi ontsnapte aan zijn eerste seizoensnederlaag door juist wat matchpoints te overleven: 15-13 in de vijfde!

Bij zijn optreden tegen De Treffers werd Artem zaterdag onder andere gesteund door zijn zusje Zascha.

Na een vrij kansloos verloren dubbel (tussenstand 2-2) moest JCV er ook hard voor blijven werken maar liep alles minder zenuwvretend. Thy beet op z’n tanden en won nog twee keer, Jordi hield het hoofd koel en behield zijn 100% status en Artem bleef er met met z’n koppie steeds goed bij en bleef voor de tweede keer dit seizoen ongeslagen. Well done! молодець! molodetsʹ! (Goed gedaan!)
Alle leeftijden
De DUO-competitie bij de jeugd is er een voor alle leeftijden. Daardoor kon het gebeuren dat onze jonkies Jurre en Jort zondagochtend tegenover een 16- en een 17-jarige kwamen te staan. Dat scheelt niet alleen in leeftijd, ook fysiek levert dat scherpe contrasten op. Hun tegenstander Luca en Wouter zijn zowat een halve lengte groter, maar die verschillen weerhielden onze Jeugd 1 er niet van heel dicht in de buurt van de Veghelse ‘reuzen’ te komen.
Met Will Balvers als chauffeur en technisch/tactisch raadgever wist Jurre zijn partij tegen de boomlange Luca met 11-9 in de vierde game te winnen. Jort verloor tegen dezelfde Luca op het nippertje (14-12 in de vierde) en in het dubbelspel kwam ons duo ook een fractie tekort: 13-12 (vierde game). Bij die resultaten wreef teamgenoot Lars zich thuis met een dubbel gevoel in de handjes. Doordat Jurre niet wist te winnen van Wouter v.d. Tillaart won hij een weddenschap waardoor hij hem geen ‘rondje Mac’ verschuldigd is.

Topresultaat reserves
Het als ‘Toppertime’ aangekondigde weekend werd vrijdagavond in gang geblazen met inderdaad een topresultaat van onze reserves. Met Henk Wentink in de hoofdrol zetten ze naaste concurrent Kruiskamp met 7-3 opzij, waardoor JCV 2 zich mag zien als een nog serieuzere kandidaat voor promotie naar de derde klasse. Henk bleef ongeslagen, Xiang won twee keer en Max Rinsampessy droeg met één zege bij aan de overwinning. Henk en Xiang wonnen ook het dubbelspel. In 4F heeft JCV 2 halverwege de competitie 9 punten voorsprong op Kruiskamp en niet minder dan 13 op nummer 3 Red Star.

Roeland Hendricks

JCV 3 kwam verrassend op de proppen met Peter Vullings. Hij verving Tom Gloudemans en met zijn twee overwinningen was hij de enige die tegen Never Despair (9) tot scoren kwam. Roeland Hendricks, vorige week nog de grote gangmaker, en Wendy Han bleven met lege handen. Met de 2-8 nederlaag werkte JCV 3 zich verder in de nesten. Het team is nu de afgetekende hekkensluiter van 4E.
In 5G liet JCV 4 zich van zijn betere kant zien door het belangrijk hoger geklasseerde ATTC 4 op 5-5 te houden. “Een gelijkspel tegen de nummer 3 van de ranglijst, wij zijn er blij mee”, meldde John van Iersel namens onze rode lantaarndrager. Met twee overwinningen plukte John de vruchten van robottraining en ook Lineke Kooyman stond haar mannetje met twee zeges. Samen met Kees Derksen won ze ook het dubbelspel.

René Vorstenbosch

Na een voortvarende competitiestart met een veelbelovende koppositie tot gevolg, raakt JCV 5 de weg een beetje kwijt. Vorige week moest de leiding in 7D al worden prijsgegeven aan HTTC Heerewaarden, vrijdagavond op eigen tafel ging Kruiskamp er met een 4-6 zege vandoor. Bij JCV 5 verraste René Vorstenbosch aangenaam met twee zeges, terwijl Johan van de Nieuwenhuizen met één overwinning wat achterbleef. Ook Rudy Sasabone kwam tot één overwinning. Geluk bij dat ongeluk was, dat koploper HTTC tot slechts een bescheiden 6-4 kwam tegen ROTAC. De achterstand op de lijstaanvoerder is daardoor beperkt tot 4 punten.