Dubbel kampioenschap, eindsprint JCV 2 beloond

Het is gelukt! Twee van onze vier competitieteams hebben de voorjaarscompetitie 2022 afgesloten met een kampioenschap. Naast ons eerste team, dat de titel vorige week al via allerlei bochten en omwegen mocht vieren en terugkeerde naar de derde klasse, stelde ook JCV 4 vrijdagavond het kampioenschap veilig. Ons vierde promoveerde daardoor naar de vijfde klasse.
Maakte het dubbele kampioenschap van 1 en 4 jaargang 2022 al tot een succes, onze reserves maakten het feestje nog completer door zich rechtstreeks te handhaven. Rob van Kasteren, Max Rinsampessy en Xiang Han lieten niets aan het toeval over door TTVE met 10-0 terug naar Elshout te sturen.

Vice-voorzitter Rob van Kasteren (links) heft het glas op de kampioenen van JCV 1, met v.l.n.r. Peter Vullings, Jan van Os, Willy van de Donk, Michaël Kaisleir en Dick van der Krabben.
Lineke Kooyman heeft het beslissende punt binnengebracht en JCV 4 kampioen gemaakt.

Zenuwen
Op de laatste speeldag gierden de zenuwen door het lijf bij de drie matadors die het klusje voor JCV 4 tegen directe rivaal TTVE moesten klaren. Maar na bijna drie uur strijd bracht Lineke Kooyman het beslissende vierde punt binnen en ging de kampioensdroom in vervulling.
“Toen ik een paar weken geleden de winstpercentages van onze tegenstanders zag, had ik deze ontknoping nooit verwacht”, erkende John van Iersel, die knokkend voor elk punt ook nog de volle winst (6-4) veilig stelde. “Dat we het kampioenschap tegen alle verwachtingen in dan toch nog pakken, is echt hartstikke leuk.”
Bijzonder kampioenschap
Vooral bijzonder was het kampioenschap voor Monika Coppens en Kees Derksen. Ondanks dat ze zich pas enkele jaren actief met tafeltennis bezighoudt, was het Monika’s eerste titel. Kees, die vanwege de verjaardag van zijn oudste dochter pas later aansloot bij zijn feestende teamgenoten, sprak onlangs de vurige wens uit om vóór zijn 75ste nog ‘n keer kampioen te worden. Terwijl hij feestte in Tilburg ging die wens dus in vervulling. Als 70-jarige maakte onze zaalbeheerder al zijn eerste promotie mee. Ook toen belandde hij met zijn opstapje in de vijfde klasse.
Aan de 6-4 zege van vrijdagavond leverden twee (ex-)voorzitters de grootste bijdrage. Zowel Lineke als John won twee partijen. Monika kwam één keer tot winst en ook de winst van het dubbel bleef in eigen huis.
Ongebruikelijk
JCV 1 moest op de voorlaatste wedstrijddag opnieuw zijn meerdere erkennen in Never Despair (4-6). In ongebruikelijke samenstelling liet onze kampioen van 4E door die tweede seizoensnederlaag na om de titel wat meer gewicht te geven. Peter Vullings won twee keer, Dick van der Krabben en Jan van Os bleven ieder op één staan. Jan stond pas voor de eerste keer achter de tafel in deze voorjaarscompetitie. Hij genoot van zijn pensioen door de wintermaanden in Spanje door te brengen. Willy van de Donk bleef met een gekneusde rib aan de kant. Michaël Keislair zag als dienstdoende barkeeper dat een kampioenschap ook na een nederlaag passend kan worden gevierd.

Wendy Han

Geen twijfel
JCV 2 liet er geen enkele twijfel over bestaan dat het thuishoort in de vierde klasse. In de afgelopen weken was al een eindspurt ingezet die een dreigende rechtstreekse degradatie onmogelijk maakte. Door degradant TTVE 2 met de maximale score van 10-0 aan de kant te zetten, wisten Xiang Han, Rob van Kasteren en Max Rinsampessy vrijdagavond ook het ongewenste extraatje van promotie/degradatie af te wenden.
Xiang werd vrijdagavond overigens moreel gesteund door zijn dochter Wendy, die enkele wedstrijden ‘telde’. Na twee jaar afwezigheid keert Wendy volgend seizoen in competitieverband terug in de JCV-kleuren.
JCV 3 was vrij. De equipe sluit het seizoen komende vrijdag af tegen ASIO. Op dezelfde avond zet JCV 1 een punt achter de voorjaarscompetitie ’22 met de inhaalwedstrijd tegen ROTAC ’82.

JCV 1 en 4 vieren gezamenlijk hun kampioenschap en promotie. V.l.n.r. Dick, Monika, Peter, John, Lineke, Willy, Jan en Kees.