Mooi weekend: zoeken naar de clubkampioen bij de jeugd, jagen op de ‘Dextro Boys’

Er is bij JCV elke dag wel wat te doen, maar morgen (vrijdag 9) en zondag (11 juni) vragen twee evenementen wat extra aandacht en belangstelling. Vrijdagavond openen vijf duo’s de jacht op de Dextro Boys, een fanatiek driemanschap dat onze DUO-ratingcompetitie na de eerste twee ronden aanvoert. Twee dagen later, op zondagochtend vanaf 10.00 uur, gaan we op zoek naar de JCV-clubkampioen bij de jeugd.

Overzicht jeugdspelers met Youngstars logo
Niet alle spelertjes op deze collage nemen deel aan het Clubkampioenschap jeugd, maar goede kans dat de winnaar van de wisseltrofee er wel bij staat.

Het Clubkampioenschap van onze jeugd is misschien nog wel mooier en leuker om je gezicht bij te laten zien dan de gevechten die dertigers, veertigers en vijftig-plussers vrijdagavond onderling leveren. Want op zondagochtend gaat onze ‘toekomst’ met elkaar in de slag en daarbij verwachten we behalve heel veel vermaak ook verhoogde zenuwen vanwege de te behalen clubeer.
‘Levens’ naar speelsterkte
Omdat we graag zien dat iedere deelnemer kans maakt op de wisseltrofee, wordt de clubkampioen bepaald deoor te spelen met een A- en een B-poule met daarin ieder vijf spelertjes. Ons TZ-meesterbrein Peter Vullings ziet er vervolgens op toe dat de wedstrijden leiden naar de beste JCV-jeugdspeler. Die is dan te herkennen aan de kampioensbeker die hij in de rugzak mee naar huis neemt en daar ‘n jaar lang van mag genieten.
Behalve het toernooi met de clubtitel van onze jeugd als inzet, wordt ook een toernooi ‘Rond de Tafel’ (met ‘levens’) gespeeld. De deelnemertjes zijn bekend met dat onverwoestbare spelletje, want vrijwel elke training wordt ermee afgesloten. Na afloop serveert Kees de aangemelde deelnemers en (een van) hun ouders op (Franse) frietjes en een (broodje) hamburger. Het jeugdkampioenschap begint zondag om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur.
Prooi
Op de vrijdagavond daarvóór worden (vanaf 19.30 uur) de derde en vierde ronde van onze DUO-ratingcompetitie gespeeld. Die interne competitie heeft zo ongeveer hetzelfde uitgangspunt als het jeugdkampioenschap: het gehanteerde (rating)systeem biedt ieder duo een redelijke kans op de eindzege.

Henk en Xiang
Henk Wentink en Xiang Han verdedigen vrijdagavond de koppositie van de Dextro Boys.

Maar daar moet wel echte strijd voor worden geleverd! Dat toonde de eerste speelavond wel aan. Xiang Han en Hans Wagenaars sloten die avond af met 16 punten (= gewonnen games) en met dat aantal gaan zij aan de leiding. Op de tweede avond neemt Henk Wentink bij de Dextro Boys de plaats van Hans in.
Hoewel ook wat andere duo’s van samenstelling veranderen, worden in de derde en vierde speelronde serieuze aanvallen op hun leidende positie verwacht. De strijd is namelijk alles behalve beslist. Één duo moet slechts 2 punten inlopen op de Dextro Boys, twee andere koppels hebben 3 punten goed te maken om een week later als prooi aan de laatste (vijfde) ronde te kunnen beginnen.
On your marks. Get set! En op naar een weekend dat extra belangstelling vraagt.