‘Isoleren en verduurzamen’ staat nu – samen met tafeltennis – ook even op 1 bij JCV

We zitten midden in de mei-vakantie en na nog een promotie/degradatiewedstrijd voor JCV 3 en één ronde voor onze Table Stars zit de competitie er weer helemaal op. Dat betekent niet dat het gedaan is met ‘Tafeltennis op 1’ bij JCV. Integendeel, met het samenstellen van de nieuwe teams werpt het nieuwe seizoen z’n schaduw alweer vooruit. Maar dat houdt wel in, dat tafeltennis bij JCV z’n prioriteit de komende maanden kan en zal gaan delen met een ander voornaam aandachtspunt: de verduurzaming van onze accommodatie.

Kees Derksen, Dave van Doremalen en Peter Coppens waren zaterdag in touw om het systeemplafond van De Zaal te isoleren …..

Die verduurzaming is onder meer en vooral nodig om de energiekosten van onze vertrouwde Zaal (van 1956) in de hand te kunnen houden. Die kosten rezen de afgelopen tijd de pan uit, het lijkt erop dat ze niet gauw veel zullen zakken en daarom heeft het bestuur ervoor gekozen om ook ‘Isoleren en verduurzamen’ hoog op de prioriteitenlijst te zetten.
Project
Met het isoleren van het systeemplafond van onze trainings- en wedstrijdzaal werd daarmee zaterdagochtend (29 april) een belangrijke stap gezet, maar het hele project begon al veel eerder en zal ook nog een poosje voortduren.
Enkele jaren geleden werd het asbest van onze Zaal al vervangen en ook het dak van de dameskleedkamer, de kantine en de bestuurskamer werden vernieuwd en geïsoleerd. Hetzelfde gebeurde met het plat dak en een wand van de bestuurskamer.

….. daar zie je niks van, maar gaat naar verwachting wel een fikse besparing van de energiekosten opleveren.

Fikse besparing
Zaterdagochtend waren Peter Coppens, Dave van Doremalen en Kees Derksen in touw om het systeemplafond te voorzien van isolatiemateriaal. Daar is niks van te zien, maar gaat naar verwachting wel een fikse besparing van de energiekosten opleveren.
Volgende maand wordt er in de kantine een airconditioning geïnstalleerd die zowel kan koelen als verwarmen. De planning is, dat in mei 38 zonnepanelen wordt geplaatst op het dak dat daarvoor inmiddels geschikt is gemaakt. Volgens de berekeningen gaan de zonnepanelen jaarlijks zo’n 8000 á 9000 Kwh opbrengen.
Voor de maand augustus staat het voorlopig laatste onderdeel van het verduurzamingsproject op de agenda. Dan worden de spouwmuren van de achterwand en de linker zijwand van De Zaal (de wanden met de reclameborden van onze sponsors) geïnjecteerd met isolatiemateriaal.
Om de aanpassingen – inclusief het vervangen van meterkasten en radiatoren in de speelzaal – te kunnen realiseren, dient JCV haar financiële reserves aan te spreken. Op de Bijzondere Ledenvergadering (BLV) van 30 maart jl. hebben de leden daar hun goedkeuring voor verleend.