Injecteren spouwmuren vervolmaakt project-verduurzaming

Het verduurzamingsproject van onze zaal zit er op! Daar ging veel voorbereiding aan vooraf, in praktische zin waren we er enkele maanden mee bezig en donderdag 24 augustus legde een bedrijf uit Handel er de laatste hand aan.
Onder het toeziende oog van onze zaalbaas Kees Derksen injecteerde Isolatie.com de spouwmuren van onze zaal. Behalve dat de isolatie warmte vasthoudt en geluiddempend werkt, levert de ingreep ons ook een behoorlijke kostenbesparing op. Volgens berekeningen is de investering binnen twee á drie jaar terugverdiend.

spouwmuren injecteren stof op de vloer
Het injecteren van de spouwmuren zorgde donderdag voor veel stof in De Zaal. Zaalbaas Kees had de handen dan ook vol aan dweilwerkzaamheden om de speelvloer weer trainings- en wedstrijdgeschikt te maken.

Het injecteren van de spouwmuren was donderdag het laatste onderdeel van een breder verduurzamingsproject waarmee JCV de kosten van energiegebruik in de hand wil houden. Eerder al werd het dak van De Zaal geïsoleerd en werd het dak geschikt gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen. Sponsor Van Woesik Elektrotechniek legde in juni 25 exemplaren die gezamenlijk 8500kwh aan stroom kunnen opvangen.
In het trainings- c.q. wedstrijdgedeelte van onze zaal werd eerder al het plafond geïsoleerd, terwijl in de kantine een airco werd gehangen die zowel kan koelen als verwarmen. Het in Sint-Michielsgestel gevestigde installatiebedrijf van onze eersteteamspeler Willy van de Donk verbeterde en beveiligde de water’huishouding’ op diverse plekken in onze accommodatie.