Historische avond rond ‘IN DE ZAAL’

De presentatie van het boek IN DE ZAAL heeft JCV een bijzondere avond gebracht. Ruim tachtig leden, oud-leden en genodigden maakten er op zaterdag 9 oktober een samenkomst van die als ‘historisch’ werd omschreven en beleefd. De avond leverde JCV ook nog een mooi bedrag op dat JCV gaat besteden aan het verder opkrikken van de jeugdafdeling.

De ambiance in de fantastisch sfeervol ingerichte zaal werd in reacties onder meer beoordeeld als ‘bijzonder’, ‘ouderwets gezellig’, ‘een reünie’,  ‘veel meer dan een succes’, ‘heerlijk genoten’ en ‘ik heb het ware JCV-hart weer bij velen zien branden’. Voormalig jeugdspeler Dirk Eikemans keerde na bijna 50 jaar terug in de zaal en vond het ‘fijn om te zien en horen dat de JCV-kern nog altijd sterk’ is.  
Hans Wagenaars, de schrijver van het boek waar het op 9 oktober allemaal om draaide, werd daags na zijn presentatie bedolven onder mooie woorden over IN DE ZAAL. ‘Een meesterwerk’, werd het genoemd. En ook ‘geweldig mooi en professioneel’, ‘voor de eeuwigheid’, ‘hoort thuis in het Vughts Museum’, ‘unieke prestatie’ en ‘Geschiedenis geschreven. Briljant!’, werden als reactie gehoord.
Behalve een aantal vertrouwde gezichten, mocht JCV ook enkele bijzondere gasten verwelkomen. Zo waren Jo en Nel Deneer er na een halve eeuw weer eens. Oud-eersteteamspeler Henk Bloks en zijn vrouw Ton(ny) genoten zichtbaar en ook oud-bestuurslid Frans Elissen straalde van geluk. Bijzonder was ook de aanwezigheid van Frans Willems, de onverwoestbare icoon van Never Despair die 57 jaar lang als ‘medewerker’ verslag deed over tafeltennis in het Brabants Dagblad. Namens het Vughtse college van B en W toonde wethouder Toine van de Ven (Algemene Ruimte) zijn belangstelling.
Van de 120 gedrukte exemplaren van IN DE ZAAL vonden er tachtig hun weg naar (oud-)leden en andere belangstellenden. Ook Huis 73, de naam van de bibliotheek Vught, neemt een exemplaar op in haar collectie.
Het eerste exemplaar werd tijdens de presentatie overhandigd aan Wim van der Sande. “Omdat je al vijftig jaar lid bent, heel lang in het eerste team speelde, twee periodes penningmeester was en dat je desondanks altijd bescheiden in de schaduw van anderen hebt gestaan”, motiveerde de schrijver zijn keuze.
Mede-initiatiefnemer Henk van der Zee zette de sponsors Denis Vekemans, Geert Duijghuisen, Guus van Woesik, Wim van der Sande en Bart van Hoof nog in het zonnetje. Dankzij hun steun kon de opbrengst uit de boekverkoop per cheque worden overhandigd aan voorzitter Lineke Kooyman.  Peter Coppens maakte het bedrag bekend: €1501,55. Gevoegd bij de opbrengst van de avond en de losse verkoop van het boek mag JCV €1829,90 op haar rekening bijboeken.
Als blijk van waardering deed voorzitter Lineke Kooyman de schrijver van het boek een tweejarig lidmaatschap cadeau. Daarvan zegt hij gretig gebruik te gaan maken: “Zodra mijn ‘tennisarm’, opgelopen door slechts één uurtje ‘gedoseerd knallen’, hersteld is.”

Wanneer er nog leden zijn die geïnteresseerd zijn in het boek dan zijn er nog een aantal exemplaren. Maak € 19,95 over op NL69INGB0006879958 t.n.v. JCV tafeltennisvereniging. En stuur even een mailtje naar de penningmeester.