Het ‘nieuwe eerste’ trekt aan de bel; JCV 3 neemt afstand van direct gevaar

Met het betreurde maar onvermijdelijke terugtrekken uit de competitie van JCV 1, is ons tweede team eigenlijk het ‘nieuwe eerste’. En dat ‘nieuwe eerste’ trekt behoorlijk luid aan de bel. Zo hoorbaar zelfs, dat onze ‘oude reserves’ zich na drie competitieronden heel voorzichtig tot de kampioenskandidaten in 4D mogen rekenen. JCV 3 bevrijdde zich vrijdagavond van direct degradatiegevaar, terwijl JCV 4 de rode lantaarn onheilspellend stevig in handen heeft.

Xiang Han was – net als Henk Wentink – niet te stuiten tegen TIOS.

Met een gelijkspel tegen HITA’79 kwam ons tweede team nog wat weifelend uit de startblokken, maar inmiddels lijken onze ‘oude reserves’ zich comfortabel te voelen in 4D. Vorige week werd Never Despair in eigen huis met 3-7 verslagen, vrijdagavond was er geen medelijden met TIOS Terheijden. In West-Brabant bleef zowel Xiang Han als Henk Wentink ongeslagen en samen wonnen ze ook het dubbelspel. Ronald Hendricks droeg tegen de hekkensluiter van 4D één punt bij aan de 2-8 overwinning. Wendy Han, die donderdagavond haar opwachting maakte in onze nieuwe trainingsgroep, bleef deze keer aan de kant.
Voorzichtig
Dankzij de tweede achtereenvolgende afgetekende zege neemt JCV 2 op de ranglijst de derde plaats in. Koploper Never Despair en runner-up HITA’79 hebben respectievelijk 6 en 5 punten meer, maar die twee hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Het ‘nieuwe eerste’ mag zich dus voorzichtig gaan rekenen tot de kampioenskandidaten. Een eventuele titel zou JCV 2 met recht het ‘nieuwe eerste’ maken. De titel van 4D zou betekenen dat JCV 2 promoveert naar de derde klasse, en dat is precies wat het ‘teruggetrokken eerste’ in mei voor mekaar kreeg.
Herstel
Voor JCV 3 liggen de kaarten heel anders, maar als nieuwkomer in de voor hen ‘hogere’ vijfde klasse liet ons kwartet de alarmbellen vrijdagavond wat minder hard afgaan. In Den Bosch werd met 3-7 afgerekend met Kruiskamp ’81 en daarmee herstelden John van Iersel, Lineke Kooyman, Kees Derksen en Monika Coppens zich van nederlagen in de eerste drie competitieronden.

John van Iersel was goed voor een hattrick tegen Kruiskamp.

John plukte de vruchten van wat extra trainingsminuten op de sterk bezette woensdagmiddag en bleef in Den Bosch ongeslagen, Lineke won twee keer, Monika één keer. John en Lineke wonnen samen ook het dubbel. Dankzij de zege namen ze ruim afstand van de laatste plaats in 5E, en nummer 4 ROTAC’82 is zelfs op schootsafstand.
Wachten
Een dergelijk hoopgevend perspectief is er vooralsnog niet voor JCV 4. Dat team wacht na drie competitieronden nog op z’n eerste overwinning en die zat er ook afgelopen donderdagavond die niet in. Bij lange na niet zelfs, waardoor JCV 4 hekkensluiter in 6E is. Op bezoek bij ROTAC’82 in Rossum bleef alleen Frits Jansen ‘n keer aan de goede kant van de score. Rudy Sasabone en Johan van den Nieuwenhuizen(sr) bleven op 0 staan.
Voor het JCV jeugdteam 1 staat deze week geen wedstrijd op het programma. Voor JCV 1 wordt de DUO-competitie volgende week hervat en dan wordt de koppositie in de tweede klasse verdedigd. Die zondag smaakt JCV het genoegen van het competitiedebuut van een tweede jeugdteam! Dat gaat deelnemen aan de Table Stars-competitie.