Het mooiste JCV-moment van 2022

Het is nog maar net 2023 en daarom nog even een sneaky peak op 2022. En wel op het mooiste JCV-moment van het afgelopen jaar.

De mooie momenten waren talrijk in 2022. Om er ’n paar te noemen: Kees en Peter zorgden voor weer een goed bespeelbare vloer en er kwamen veel eigentijdse borden en bordjes van nieuwe sponsors. Er staat een tv-op-een-verrijdbare-voet, we vierden promoties en hielden Open Dagen. We boden Oekraïense vluchtelingen afleiding, er was de geboorte van onze Young Stars, we kregen nieuwe clubkleding, De Zaal werd Wijkpunt, opgepoetste bekers keerden terug, het werd lente en Kerst in De Zaal, we zagen vertrouwde en nieuwe gezichten. En – ‘mijn god’ – wat werd er bij tijd en wijle goed getafeltennist!
Het zijn slechts enkele voorbeelden, maar ze waren niet hét hoogtepunt. Mijn mooiste JCV-moment van 2022 speelt zich af op 25 september. Op die zondag is er voor het eerst sinds lange tijd weer een competitiewedstrijd van Jeugd 1. In de DUO-competitie is ttv Valkenswaard dan kansloos. Maar niet die overwinning of de technisch zo mooi uitgevoerde slagen maken die 25ste september tot mijn JCV-moment van 2022.
Een traan welt op
Mijn mooiste JCV-moment van 2022 wordt gemaakt door iemand bij wie ik die ochtend emotie bespeur en een traan zie opwellen. “Tjo, wat vind ik het prachtig en fantastisch dat ik die mennekes hier zie spelen. Ik had nooit gedacht dat dat bij JCV nog ooit zou gaan gebeuren”, zegt Peter Coppens als hij zich omdraait en probeert zijn emotie te verbergen.
Dat ‘Barman Peter’ geraakt is valt op en is ook aangrijpend omdat ik me helemaal bij het gevoel van Peer kan inleven. Maar als ik later die dag m’n verslagje voor de website maak, sneeuwt dat moment volledig onder. Tot Peter het vorige week zelf weer tot leven wekte. “Verheugd over de veranderingen bij JCV met als absoluut hoogtepunt, weer jeugd in competitie!”, zei hij over JCV 2022.
Schrikbeeld
Vandaag pas kwam het besef dat die opwellende traan en de van emotie wegduikende Peter Coppens mijn mooiste JCV-moment van 2022 opleverde. ‘Barman Peter’ raakte ontroerd van Jurre, Ole, huppelende Hein en twinkelende Tuur. Want ‘Barman Peter’ was bang geweest om in ‘zijn zaal’ nooit meer jeugd in JCV-shirt te zien. En ja, als dat het schrikbeeld is wanneer je in vijftig jaar JCV zo vreselijk veel jeugd bij je club hebt zien ontluiken en genieten, dan doet het iets met je als er op 25 september 2022 dan toch weer ineens van die mennekes staan.
Ik dook m’n archiefje in, legde de focus op ‘Barman Peter’ en warempel: Het mooiste JCV moment van 2022 nog op beeld vastgelegd ook!
Let dus even niet op Jurre (links) en Ole, maar op de glunderende ‘Barman Peter’ achter ‘zijn bar’ en achter het glas.

Heb jij je eigen JCV-moment van 2022?
Als je het deze week nog deelt via een mailtje (en foto?) naar h.wagenaars@planet.nl
dan gaan we daar alle bezoekers nog van laten meegenieten.