Helpers, tweedekanser en stappenmakers in competitieteams najaar 2024

De veelal zoete resultaten van de voorjaarscompetitie 2024 zijn nog maar nauwelijks verteerd of de volgende competitie werpt haar schaduw alweer vooruit. Bestuursleden Technische Zaken belden, baalden, omarmden, overlegden, discussieerden en puzzelden zich het rambam, maar na vele weken van intensief gemanoeuvreer zijn de JCV-teams voor najaar 2024 weer bekend.

Peter Vullings, Will Balvers en hoofdtrainer Rudi van der Schoot kregen meer aanmeldingen op hun bordje dan het jaar ervoor. En ondanks drie kampioenschappen, hopelijk een bonusstap, een degradatie en een sloot aan persoonlijke wensen en voorkeuren, slaagde het trio er toch in zeven uitgebalanceerde teams aan te melden voor de competitie in Zuidwest.

Bonus voor JCV 1

Ondermeer vanwege enkele overvolle teams en een uitzichtloze blessure is dat er één minder dan we hadden gedacht, maar zeven is er nog altijd een team méér dan in het afgelopen seizoen. En het mooie is: JCV 1 oogt zó sterk dat ons vaandelteam bovenop de promotie naar de eerste klasse nog het verzoek om ’n klasse bonus heeft uitstaan.
Als dat verzoek wordt gehonoreerd hoopt JCV 1 vanaf september uit te kom en in de Hoofdklasse en wil het z’n wedstrijden gaan spelen op zaterdagmiddag, vanaf 14.00 uur. De keuze voor de zaterdag houdt in dat het team dan waarschijnlijk een plek krijgt tussen het hoogste niveau van regio Zuidwest en de landelijke competitie. Behalve uit Zuidwest gaan tegenstanders komen uit Noord-Limburg en Zuid-Gelderland.
Alle teams die na de zomervakantie achter de tafel verschijnen, zijn op deze site terug te vinden onder het menu tafeltennis/teams senioren. Maar enkele opmerkelijke gezichten en spelersbewegingen lichten we er hier onder de noemers ‘helpers, tweedekanser en stappenmakers’ vast uit.

Enkele speciale gezichten en ook wat opmerkelijke verschuivingen in diverse JCV-teams die in september aan de Najaarscompetitie 2024 beginnen.

‘Kansen pakken’

JCV 1 slokte veel aandacht en energie op. Een eerste team op hoog landelijk niveau was in de afgelopen ‘transferperiode’ de eerste insteek, maar hoewel ons TZ-trio heel dichtbij een ‘dreamteam’ was, ketste veel op het laatste moment nog af. Maar niet alles! De teleurstelling is inmiddels verwerkt en – laat dat maar aan Peter Vullings over! – omgebogen in ‘een mooie voortzetting’ en ‘kansen zien en pakken’.

Helpen

Net als in Zuidwest wordt in de aangevraagde plek in de Hoofdklasse 3 tegen 3 gespeeld. JCV 1 doet dat dan met Jordi van der Schoot, Johan van den Nieuwenhuizen en Will Balvers. Jordi en Johan hebben Taverbo verlaten om JCV te helpen bij het nader invullen van de hoge ambities. De twee neven geven er een optreden in de tweede divisie voor op. Will completeert het trio dat door Rudi van der Schoot als coach wordt bijgestaan.

Tweedekanser

Will staat als ‘derde man’ in de hoofdmacht omdat Jos Hendriks en Simon Schoones wegens werk en privé voorkeur hebben voor spelen op vrijdagavond. Dat gaat het sterkste duo in 2C van vorig seizoen doen in JCV 2, met Xiang Han en ‘good old’ Eddie van Doorn. De ‘materiaalman’ en coach van ons voormalige ereklasseteam gaat als tweedekanser proberen weer van waarde te zijn in de eerste klasse.

Stappenmakers

De andere twee meest opvallende verschuivingen betreft spelers die stapjes omhoog zetten. Van John van Iersel is die promotie opmerkelijk omdat hij vele jaren achtereen in het gezelschap van Lineke, Kees en Monika optrok in de vijfde klasse. Vanaf september staat hij met (een nieuw) JCV 4 in de vierde klasse, aanzienlijk hoger dan balancerend tussen de vijfde en zesde klasse met zijn vertrouwde teamgenoten.
In het nieuwe JCV 4 treft John de laatste die we er hier vast willen uitlichten: Rui Zhao. De Bosschenaar van Chinese afkomst maakte afgelopen seizoen snel naam door zowel als basiskracht van JCV  5 als invaller bij JCV 4 ongeslagen te blijven. Zijn gestage opmars, ondermeer dankzij drie wekelijkse persoonlijke trainingen, werd gehonoreerd met een plek in JCV 4. Dus naast John en bekende gezichten als Peter Vullings, Wendy Han en Tom Gloudemans.
Door de opwaardering van Rui viel het gepromoveerde vriendenteam JCV 5 uit elkaar, maar met Max Rinsampessy lijkt de kakelverse vijfdeklasser een waardige vervanger in zijn midden te hebben.
Voor de volledige lijst seniorenteams zie menuknopje TAFELTENNIS/teams senioren.

Jeugdteams

De twee vrijwel ongewijzigde jeugdteams die deelnemen aan de DUO-competitie zijn te vinden onder het menuknopje TAFELTENNIS/Competitieteams Jeugd