Handhaven van JCV 1 na 7-3 verlies staat op het spel !!

Onze hoofdmacht moet zich nadrukkelijk zorgen gaan maken over het gestelde doel van handhaving.  Coach Rudi van de Schoot moest voor de vierde keer, noodgedwongen, een beroep doen op een invaller. In een zeer aantrekkelijk wedstrijd met Twenty-one up 1 moesten Jordi van de Schoot, Thy Visser en invaller Simon Schoones met 7-3 hun meerdere erkennen in de Rotterdammers.
Na afloop liet coach Rudi van de Schoot weten dat er zeker meer in had gezeten, maar het een terechte uitslag was. Hij gaf ook aan alles op een rijtje te gaan zetten en de focus te richten op de laatste twee wedstrijden. De eerste mogelijkheid is a.s. zaterdag 15 april tegen hekkensluiter Alexandria ’66 uit Rotterdam. 

Net als in eerder gespeelde uitwedstrijd in Rotterdam (6-4 winst) was Jordi van de Schoot weer onklopbaar. Jordi brengt menig tegenstander tot wanhoop door regelmatig in de verlenging van een spannende wedstrijd deze alsnog gedegen naar zich toe te trekken. Zowel in zijn eerste als in zijn tweede wedstrijd wist Jordi met 11-9 en 11-8 in de beslissende vijfde game de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Zijn laatste enkelspel werd een afgetekende zege en daarmee tevens zijn derde overwinning.
Thy Visser had duidelijk zijn dag niet. In zijn eerste wedstrijd leek het er toch nog even op dat Thy de wedstrijd naar zich toe ging trekken, maar moest na de beslissende vijfde game (7-11)  zijn tegenstander feliciteren. Helaas kon Thy ook in de andere twee partijen zijn niveau niet halen en deze werden dan ook niet in winst omgezet.
De invalbeurt van Simon Schoones was zeker niet onverdienstelijk. In zijn tweede en spannende wedstrijd wist Simon een beslissende vijfde game (5-11) uit het vuur te slepen. In de andere twee wedstrijden bood Simon de tegenstanders flink wat tegenstand, maar kwam jammer genoeg ervaring tekort. Ook in het dubbelspel moesten Thy en Simon de eer aan de tegenstander laten.

Voor JCV 2 was het zaterdag een belangrijke uitwedstrijd bij Taverbo 8 in Boxtel. Omdat Xiang Han op zaterdag niet in de gelegenheid is om te spelen werd een beroep gedaan op Will Balvers. Samen met Henk Wentink en Dick van de Krabben ging het team als de nummer 1 de strijd aan met de nummer 2 van de ranglijst.  Bij aanvang van de wedstrijd hadden onze reserves 11 punten voorsprong. Onze spelers hadden wat moeite met de omstandigheden in de speelzaal.  Alleen Henk won zijn eerste enkelspel. Ook het dubbelspel ging naar Taverbo. Zowel Dick als Will herpakten zich en wonnen ieder respectievelijk nog 1 en 2 partijen. Tijdens de tweede wedstrijd brak Henk zijn batje in de beslissende game en wilde Henk een ander batje pakken. Dat leverde een dusdanige consternatie op dat Henk zijn wedstrijden niet meer uit kon spelen en JCV 2 uiteindelijk met 6-4 naar huis werd gestuurd. Met nog twee wedstrijden te gaan en 9 punten voorsprong is de titel in de 4e klasse nog steeds zeker haalbaar.

JCV 3 wilde vooraf de wedstrijd tegen Maashorst 3 uit Uden verzetten in verband met onvoorziene omstandigheden. Helaas wilde de wedstrijdsecretaris de wedstrijd niet verzetten. In de zaal aangekomen wisten de tegenstanders helemaal van niets van het verzoek. De wedstrijd was spannend, zeer sportief met heel goed tafeltennis. Peter Vullings ( 1 overwinning) speelde niet goed en had ook alles tegen. Wendy Chen (2 overwinningen) speelde super goed. Tenslotte ook invaller John van Iersel (2 overwinningen) was in vorm. Er verscheen 5-5 op het wedstrijdformulier. Maar naar nu bekend is geworden had John niet in mogen vallen en corrigeerde de NTTB de uitslag naar
3-7.???

JCV 4 reisde zaterdag af naar Heeze voor hun wedstrijd tegen Meppers 3. Lineke Kooyman moest zich helaas vlak voor de wedstrijd afmelden wegens ziekte en Monica Coppens was verhinderd. Dus ging John van Iersel samen met Kees Derksen de strijd aan. Zij wonnen ieder met heel goed spel twee partijen. Helaas het dubbelspel was voor de Meppers. Met nog twee wedstrijden te gaan zal het team alles op alles moeten zetten om niet te degraderen naar de 6e klasse.

JCV 5 had vooraf aan de wedstrijd nog 6 punten voorsprong in de 7e klasse op Taverbo 10 uit Boxtel. Vrijdag stond de uitwedstrijd tegen Never Despair 15 op het programma. Werd de thuiswedstrijd destijds met 9-1 gewonnen, nu werd het team van aanvoerder Johan van de Nieuwenhuizen opgezadeld met een verlies van 8-2.  Hierdoor staat het team nu op de 2e plaats met 1 punt achterstand op Taverbo 10. Met nog twee wedstrijden te gaan, waaronder die tegen Taverbo heeft JCV 5 het kampioenschap nog geheel in eigen hand.