Dubbel verlies jeugd, senioren op vruchtbare bodem, in drijfzand, niemandsland en moeras

De ongeslagen Rui Zhao en Jetse Offers voerden JCV 5 naar een ruime 8-2 zege.

Halverwege de voorjaarscompetitie 2024 hebben onze seniorenteams hun zaadje geplant op sterk uiteenlopende grondsoorten. JCV 1, 2 en 5 bloeien op vruchtbare bodem, 3 wortelt in drijfzand, 4 hoopt niet te verdwalen in niemandsland en 6 zakt steeds dieper weg in het moeras.

Onze twee jeugdteams in de DUO-competitie sloten de eerste seizoenshelft zondagochtend af met een dubbele nederlaag. In Veghel kwam Jeugd 1 ten gevolge van een 2-3 nederlaag tegen OTTC in het ‘niemandsland’ van 1C terecht, Jeugd 2 ging kansloos onderuit (5-0) tegen koploper ATTC en moet de rode lantaarn van 1C nu delen met TTCV. De enige solozege bij de jeugd kwam op naam van Ole Brochard, die samen met Jort de Visser ook het dubbelspel tegen OTTC won. Jort kwam wel heel dichtbij een overwinning, maar na onder meer een met 26-24(!) gewonnen marathongame moest hij toch in vijf games het hoofd buigen.

Een blessuregolf die veertig procent van de beschikbare troepen treft staat onze hoofdmacht vooralsnog nauwelijks in weg. Naast de slepende elleboogkwetsuur van Hans Wagenaars werd JCV vrijdagavond ook nog geconfronteerd met het verstek van captain Will Balvers (heup). Behalve een grotere impact op de teamprestatie, hield die extra tegenslag in dat Simon Schoones, Jos Hendriks en Xiang Han enkele privé- en werk gerelateerde obstakels moesten omzeilen om JCV 1 met een kansrijk trio op de proppen te laten komen.

Jos Hendriks moest alle mentaliteit aanspreken om ongeslagen te blijven.

Op één puntje

Dat prettige staaltje prioriteitenstelling-in-dienst-van-het-team werd tegen TTVE 1 beloond met een keurige 7-3 overwinning die het eerste team op één puntje van de koppositie in 2C deed belanden. Één van de tegenstanders uit Elshout verwoordde de ‘terechte uitslag’ complimenteus: “Als je tegenstanders zo veel beter zijn, dan moet je dat gewoon erkennen en dan kun je alleen maar proberen om het hen zo lastig mogelijk te maken.”
JCV 1 was ook echt ‘zo veel beter’. Zeker Simon Schoones, die na een vrije dag veel fitter achter de tafel stond en meer nog dan Jos Hendriks alle drie z’n enkelspelen relaxed inpalmde. Simon hoefde niet één game in te leveren.
Ook Jos bleef ongeslagen, maar de routinier moest daar wel al z’n mentaliteit voor aanspreken. Jos en Simon waren ook in het dubbel ongenaakbaar. Xiang kwam niet tot winst maar bij elk optreden weet hij het niveau van de tweede klasse weer duidelijker aan te tikken.

Willy van de Donk

Rooskleurig

Bij onze reserves wappert de vlag net zo hoopgevend als bij onze hoofdmacht: één puntje scheidt JCV 2 van de koppositie in 4F. Met wat meer fortuin zou dat verschilletje er niet zijn, nu moest JCV 2 zich in het treffen met Attaque 2 tevreden stellen met 5-5. Op eigen tafel was Willy van de Donk vrijdagavond de grote man. Nog slechts enkele weken spelend zonder ‘noppen’ bleef de ‘Gestelnaar’ ongeslagen. Dick van der Krabben en Rob van Kasteren wonnen ieder één keer. Zij aan zij kwamen ze een fractie tekort (10-12 vierde game) voor het punt dat JCV 2 naast koploper LUTO 3 zou hebben gebracht.

Drijfzand

JCV 3 keek na een relatief lange rit met weinig plezier terug op het treffen met Smash 2, want in Raamsdonksveer werd na een sterk begin (1-3) een ruime 7-3 nederlaag geleden. “Een mentaal dingetje?”, vroeg aanvoerder Peter Vullings zich af. “We beginnen vaak sterk maar nemen het daarna misschien te gemakkelijk op. Dat is een serieus punt voor onze teammeeting.”
Bij Smash 2 werden de punten bij elkaar geslagen door Peter en Wendy Han. Als solist wonnen ze ieder één keer, als koppel waren ze de bovenliggende partij in het dubbel. In 4E staat JCV 3 in drijfzand. Hekkensluiter TIOS 6 heeft 4 punten minder, naar boven kijkend naar de veiligere middenmoot is het verschil met Never Despair 8 even groot. De Bossche formatie heeft echter nog ‘n wedstrijd tegoed.

Niemandsland

Aan de vooravond van de returnwedstrijden lijkt JCV 4 voorbestemd voor handhaving in 5F. De vijfmansformatie balt lekker mee en met 8 punten voorsprong is een degradatieplek rustgevend ver weg en met 15 punten achterstand op de koppositie is kampioensstress niet aan de orde. Op plek 4 bevindt JCV 4 zich in niemandsland, al tankte het team donderdagavond al extra vertrouwen door runner-up NTTV 2 op 5-5 te houden. John van Iersel en Lineke Kooyman wonnen ieder twee keer, Kees Derksen was daar ook dichtbij maar hij zag zijn eerste solo-optreden in Nuland met 11-8 in de vijfde game verloren gaan.

Rui Zhao is in 6D de enige ongeslagen speler.

Derde hattrick Zhao

In 6D heeft ons vijfde team na vijf zeges op rij nog één concurrent voor de titel over. Never Despair 12 is echter wel een serieuze lastpak; met één puntje voorsprong is de marge flinterdun. Vrijdagavond had JCV 5 weinig te duchten TTVE 3, dat met 8-2 over de knie werd gelegd.
Jetse Offers bleef ongeslagen, Rui Zhao noteerde zijn derde hattrick en is nog de enige speler in 6D met een score van 100% achter zijn naam. Als duo waren de twee superieur in het dubbel. Bij Raz Aldebis schort het de laatste weken aan zelfvertrouwen en aangezien ‘angst’ doorgaans geen beste raadgever is, kwam hij niet verder dan één winstpartij.

JCV 6 toog midweeks al naar Veghel om op bezoek bij TTCV 6 dankzij een 9-1 nederlaag nog dieper weg te zakken in het moeras van 6E. In de achtste partij van de woensdagavond redde ‘Grote Johan’ (van de Nieuwenhuizen) de eer van het zesde, dat een wonder nodig lijkt te hebben om degradatie te ontlopen.

Jeugd naar Veghel

De vijfde competitieronde wordt vanmorgen (zondag 10 maart) afgesloten door onze twee jeugdteams. Zowel Jeugd 1 als Jeugd 2 kart naar Veghel voor twee zware dobbers. Jeugd 1 treft koploper OTTC 1, Jeugd 2 kan de borst natmaken voor mede-koploper ATTC 1.