Groen licht: JCV 1 maakt stap naar landelijke derde divisie

Ons nieuwe eerste team gaat vanaf eind januari 2023 uitkomen in de landelijke derde divisie. Dat heeft de NTTB zaterdag (10 december) officieel bevestigd. Zoals eerder gemeld gaat JCV 1 bestaan uit Jordi van der Schoot, Thy Visser en Artem Zeziulin. Rudi van der Schoot is aangesteld als trainer en coach.

JCV 1, met van linksboven met de klok mee: trainer/coach Rudi van der Schoot, Jordi van der Schoot, Thy Visser en Artem Zeziulin.

JCV 1 had zich bij de NTTB gemeld als één van de elf kandidaten voor een plek in de derde divisie. Omdat TTC Middelburg 1 wegvalt en TTV Pecos (Oegstgeest) zijn tweede en derde team samenvoegde tot Pecos 2 kwamen er twee plaatsen vrij. Die plekken worden ingenomen door Assen 2 (1778) en JCV 1 (1771), de teams met het hoogste aantal teamrankingspunten.
Indeling
Met respectievelijk 1748, 1727, 1714 en 1670 rankingpunten kwamen onder andere Kampenion (Kampen), Megacles (Weert), Unicum (Eindhoven) en TTCV Van Herwaarden (Veghel) tekort voor de stap naar de landelijke competitie. De competitie-indeling voor de voorjaarscompetitie 2023 wordt eind december/begin januari verwacht. Dan is ook de plaatsing van JCV 1 bekend en weten we wie onze tegenstanders zijn.
Vier niveaus hoger
In 2020 kwam JCV 1 voor het laatst op landelijk niveau uit. De competitie in 3F werd toen na vier ronden stilgelegd wegens corona. In het voorjaar van 2021 startte JCV 1 op in de afdelings-derdeklasse. JCV 1 moest zich afgelopen oktober uit die klasse terugtrekken wegens blessure- en ziektegevallen. De derde divisie is vier niveaus hoger.