Geen P-wedstrijd voor JCV 2, wel D-wedstrijd voor JCV 3

Voor twee van onze drie competitieteams stond vrijdagavond nog flink wat op het spel. Bij JCV 2-Never Despair ging het op de slotdag om afdwingen van (P)romotie / (D)egradatiewedstrijden (PD), bij JCV 3 ging het juist om het voorkomen van zo’n (anti-)climax. En wat vrijdagavond gebeurde, was precies het tegenovergestelde van wat er nodig was om te kunnen spreken van een smakelijk toetje en/of feestje.

Ons tweede team kwam op eigen tafel ijzersterk voor de dag, maar ondanks een 6-4 overwinning op de kampioen uit Den Bosch kwamen onze reserves welgeteld één overwinning tekort voor een extra (P)romotiekans.
JCV 3 deed zelf wat het moest doen, maar doordat ook de concurrentie met scherp schoot, viel ons derde ook met één puntje verschil net buiten de boot. Het kwartet zal in (D)-wedstrijden zijn plek in 5E moeten zien veilig te stellen.
Gloeiend dichtbij
JCV 2 wist sinds vorige week dat het kampioenschap van 4D er niet in zat. Een rechtstreekse promotie daarmee ook niet, maar via de tweede plek in de kampioenspoule kon nog een P/D-wedstrijd worden afgedwongen. Daar zette JCV 2 vrijdagavond vol op in en het kwam daar nog gloeiend dichtbij ook. De al aangewezen kampioen Never Despair werd met 6-4 verslagen, maar doordat Smash in Hilvarenbeek met 1-9 over HITA heen walste, ging het team uit Raamsdonksveer op de ranglijst net met één puntje over onze reserves heen: 54-53.

Xiang Han bleef in de kampioenspoule van 4D ongeslagen.

IJzersterke Xiang
Xiang Han was op eigen tafel weer ijzersterk. Onze penhouderspeler verdedigde zijn 100% score in de kampioenspoule met succes en bleef ook tegen de koploper ongeslagen. Xiang kwam negen keer achter de tafel en won ze allemaal. Henk Wentink was daarbij zijn beste maatje met een score van 67% (4 uit 6). Net als Rob van Kasteren won de linkshander vrijdag één keer, maar met een totaalscore van 33% (3 uit 9) bleef de teamcaptain behoorlijk achter bij zijn twee teamgenoten.
Geen ‘toetje’ dus voor onze reserves, maar de close finish kan het team wel het vertrouwen geven dat er vanaf januari wellicht wél wat meer te halen valt.

John van Iersel steekt in topvorm.


Domper
JCV 3 had op de tiende wedstrijddag de opdracht om tegen hekkensluiter Kruiskamp een score neer te zetten die tenminste één puntje beter was dan de score van nummer 4 ROTAC tegen nummer 3 NTTV. John van Iersel (3x), Lineke Kooyman en Kees Derksen (beiden 2x) konden het niet veel beter doen (8-2) en daardoor was de 8-2 in die andere partij zowel een domper als onverwacht grote verrassing.
In de nacompetitie moet het trio – aangevuld met Monika Coppens – zijn vorig seizoen veroverde plek in de vijfde klasse zien te consolideren. Als John zijn topvorm weet te handhaven en zijn teamgenoten zijn spoor kunnen volgen, dan is 5 E niet te hoog gegrepen.
Opgeheven hoofd
JCV 4 speelde een bijrol en sloot de competitie in 6E af met de laatste plaats. Dat deden Frits Jansen, René Vorstenbosch en Marcel Verhoeven wel met opgeheven hoofd, want de laatste thuiswedstrijd tegen ROTAC werd met 6-4 gewonnen.

Frits Jansen won twee partijen en kreeg er één cadeau.

Doordat het team uit Rossum met slechts twee man ten tonele verscheen, kreeg ons trio drie punten cadeau. Frits Jansen voegde nog twee zeges toe, René en Marcel ieder één.

Opgetuigd JCV 1
Vanaf januari gaat JCV met een sterk gewijzigd arsenaal competitiespelers en -teams van start in de voorjaarscompetitie 2023. Er is een volledig nieuw JCV 1 opgetuigd en in het kielzog van die hoofdmacht wordt nog gesleuteld aan een uitdagend reserveteam. Onze afdeling TZ is met de NTTB in overleg over de klasse waarin het nieuwe JCV 1 zijn opwachting mag maken. De huidige competitieteams blijven waarschijnlijk actief in de klasse waarin ze ook nu al uitkomen. Mits P/D-wedstrijden worden overleefd uiteraard.