Gas erop voor een bomvol nieuw seizoen

We staan aan de vooravond van een bomvol nieuw seizoen dat uitpuilt van de activiteiten. Die activiteiten zijn het gevolg van een zomervakantie waarin plannen en ideeën nader werden uitgewerkt. Daardoor was de zomervakantie voor een aantal leden geen zomervakantie, maar een periode waarin gas werd gegeven om JCV weer een jaar lang te laten bruisen.
Het seizoen 2022-2023 wordt ook spannend voor JCV. We hebben de afgelopen maanden immers overal rondgebazuind dat we een nieuwe richting op gaan: opwaarts. Nieuwe initiatieven, frisse ideeën en ambitieuze plannen stippelden een nieuwe route uit. Maar sommige ideeën en plannen zijn zó ingrijpend, ambitieus en tijdrovend dat het de vraag is of we die wel allemaal kunnen realiseren en op welke termijn? Dat maakt seizoen 2022-2023 behalve bomvol ook spannend. Maar de wil is er, enthousiaste mensen hebben de focus bepaald en de al ingezette koers wordt vanaf nu vervolgd.

Alle trainingen gaan beginnen met een warming-up, ook die van de jeugd.

Degenen die wilden én konden, begonnen al enkele weken geleden met een opbouw naar het nieuwe tafeltennisjaar. Maar komende maandag worden de jeugdtrainingen officieel hervat. De maandagavond jeugdtraining staat dit jaar onder leiding van Peter Vullings en Rudi van der Schoot. De laatste is de opvolger van Mark Laros, die kortelings afscheid nam maar nog wel met enige regelmaat binnen zal lopen.
Oude bekende
Vughtenaar Rudi van der Schoot is een oude bekende bij JCV. Begin deze eeuw was hij al jeugd- en selectietrainer en na grote successen te hebben geboekt bij o.a. TTV Veldhoven en Irene (Tilburg) keert hij nu bij JCV terug. Rudi en Peter trainen de jeugd op maandag vanaf 18.30 uur in twee groepen. Voor die training(en) staat 1 uur en 15 minuten, inclusief warming-up! Want daar gaat elke training mee beginnen.

Wedden dat deze opvalt in de zaal!

Na afloop neemt Rudi nog een seniorengroep een uur lang onder handen.
Op de woensdagmiddag – en op het bekende tijdstip van 15.45 tot 17.00 uur – staan Will Balvers, John van Iersel, Kees Derksen en Hans Wagenaars weer voor de jeugd paraat. Ze gaan zich bemoeien met beginners en gevorderden en net als Peter en Rudi op maandagavond, gaat dit kwartet de aanwezigen ook begeleiden bij hun certificaten van onze eigen Young Stars-jeugdopleiding. Onze nieuwe sponsor Dit of Dat heeft er een prachtig foambord van gemaakt. Wedden dat het je opvalt!
Plan en faciliteiten
Nog meer dan voorheen werken de zes jeugdtrainers volgens een door Peter en Rudi nader uitgewerkt plan. Observeren, opbouw, techniek aanleren, persoonlijk ontwikkelingsplan zijn daarbij de kernbegrippen.
Om de trainingen beter te faciliteren zijn nieuwe balletjes en ballenrapers in bestelling. Stabielere afrasteringen staan in de planning. Daarnaast zijn we aan het bestuderen hoe we beginners met meer geschikt materiaal kunnen laten kennismaken met tafeltennis. En wie hun trainers niet meteen herkennen: die gaan meer opvallen….
Scala aan evenementen
En dan hebben we nog een breed scala aan losse evenementen in de pen. JCV gaat één of meer toernooitjes opzetten: op zondag 27 november organiseren we een scholentoernooi, het KinderTafelTennisFeest (KTTF) en ook de aloude Open Vughtse hebben we weer eens op de kalender gezet.
Voor die Open Vughtse ligt nog geen datum vast omdat die nogal wat voorbereiding vergt en we er zeker van willen zijn dat er voldoende handjes aan boord zijn om het toernooi gladjes in JCV-stijl te laten verlopen.
Daarnaast komen er tenminste drie Open Dagen. Twee op zondag – 25 september en 6 november, want dan speelt Jeugd JCV 1 thuis in de DUO-competitie en kunnen andere jeugdleden komen kijken, sfeer proeven en aanmoedigen. En er is ‘n Open Dag op een nog nader te bepalen zaterdagochtend.
Voor het begeleiden van diverse toernooien en Open Dagen kunnen we wel wat ondersteuning van ouders en andere vrijwilligers gebruiken. Wie wil helpen – op welk gebied en op welke manier dan ook – kan dat aangeven bij een van de trainers.

Beweging bij senioren
JCV zet niet alleen zwaar in op de eigen en hopelijk ook nieuwe jeugd, bij alle activiteiten zijn de senioren allerminst uit het oog verloren. We hebben al eerder uitgebreid melding gemaakt van verhoogde activiteiten in de trainingsgroepen en met name in het hogere segment gaat daar op korte termijn nog meer beweging in komen.

De clubkampioenschappen zijn dit jaar op vrijdag 16 december.

Op maandag- en woensdagavond gaat respectievelijk Rudi van der Schoot en Kees Derksen de training van de huidige competitiespelers begeleiden. De kwalitatief hoogwaardige dinsdagavondgroep krijgt de mogelijkheid om ook op donderdagavond met elkaar in de slag te gaan. Die uitbreiding is gewenst/noodzakelijk vanwege een terugkeer van een aantal oud-JCV’ers. De club wil daarmee het trainingsklimaat binnen JCV verbeteren en weer aantrekkelijk worden. Vanuit andere trainingsgroepen – ook jeugd – wordt de mogelijkheid geboden om bij de dinsdag-/donderdagavondgroep aan te sluiten.

Clubkampioenschappen
Buiten de reguliere trainings- en competitiemomenten zit een aantal evenementen in de pijplijn:
Vrijdag 21 oktober, handicaptoernooi senioren;
Vrijdag 16 december, clubkampioenschappen;
vrijdagavond 2 september (aanvang 19.30 uur): dubbeltoernooi met livemuziek. Er is nog plek. Interesse? Informeer bij Monika Coppens.

Het bestuur en de trainers wensen alle JCV’ers een geweldig mooi, leuk, gezellig en vooral ook succesvol seizoen 2022-2023 toe.
‘Vooral succesvol’? Jazeker, want we zijn heel duidelijk in onze doelstelling: Tafeltennis weer op 1 bij JCV! Bij dat proces wordt iedereen betrokken, warmte en gezelligheid zijn er absolute onderdelen van en we zijn ervan overtuigd dat iedereen het nog gezelliger gaat vinden als tafeltennisvereniging JCV met goed tafeltennis weer successen gaat beleven en de weg omhoog weer gaat vinden!

Succes is echter niet alleen af te meten aan sportieve vorderingen. JCV wil er net zo goed zijn voor liefhebbers en 50-plussers en we staan open voor andere groepen in de maatschappij. Als die JCV blijven of gaan vinden, is ook dat een succes.