Jeugd 2 toont stalen zenuwen, lichtpuntjes op eerste dag meteorologische lente 2024

Of je nou lichtpuntjes zoekt op een zondagochtend van de jeugd of op een competitie-avond van onze zes seniorenteams, je vindt er genoeg. Zondag troffen we stalen zenuwen als lichtpunt bij JCV 2 en vrijdag – op de eerste dag van de meteorologische lente van 2024 – was er ook bij onze seniorenteams altijd wel iets te ontdekken.
Gisterochtend in Aarle-Rixtel bleek ons voor Jeugd 2 aangemelde DUO-koppel over stalen zenuwen te beschikken. Siem Swinkels toonde ze, maar meer nog bleek Stan Bouwman zich in moeilijke omstandigheden niet van de wijs te laten brengen.

Stan Bouwman

Siem bleef in de eerste partij tegen TTCV 1 stoïcijns terugbijten ondanks een 0-2 achterstand in games, om de beslissende vijfde helaas nét (11-9) te moeten inleveren. Stan herstelde het evenwicht door zijn openingspartij met 12-10 in de vierde over de streep te trekken en het dubbel ging na een 2-0 achterstand via 14-16, 9-11 en 9-11 tóch nog in de pocket bij ons tweede jeugdteam. Dat is karakter tonen en over stalen zenuwen beschikken!
Toch werden die kwaliteiten niet beloond met een overall-zege op de hekkensluiter van de DUO-klasse 1A. TTCV 1 trok de twee laatste enkelspelen naar zich toe waardoor het op de ranglijst langszij kwam bij Jeugd 2. Het team uit Veghel gebruikte voor z’n totaal van 5 punten echter wel een wedstrijd meer.

Lichtpuntjes waren er ook op de vierde senioren-competitieavond van vrijdag. Er was een ‘goede’ overwinning (8-2), een ‘keurige teamprestatie’ met opmerkelijke puntenpakkers (7-3), een eerste zege (6-4), een regelmatige winst (3-7), een puntenverdubbelaar (4-6) en één optreden (2-8) dat als ‘slecht’ werd beoordeeld.

Met drie overwinningen eiste Simon Schoones vrijdagavond de hoofdrol op bij JCV 1.

Ons eerste team was verantwoordelijk voor die ‘keurige teamprestatie’ en bij de 3-7 zege bij ROTAC 1 viel vooral de winstverdeling op. JCV 1 trad in Rossum aan in op papier z’n sterkste formatie, maar waar Jos Hendriks werd getipt voor een hattrick, ontpopte niet hij maar Simon Schoones zich als voornaamste smaakmaker.
Simon wist ongeslagen te blijven, terwijl Jos (op het nippertje; 10-12 vijfde game) z’n eerste partij inleverde en Will Balvers genoegen moest nemen met één solozege. Simon en Jos wonnen samen ook het dubbelspel. Extra lichtpuntje bij JCV 1: doordat koploper OTTC op bezoek bij TTVE ook 3-7 winst noteerde, bleef het verschil van 3 punten tussen de twee naaste concurrenten intact.

Bij JCV 2 bleef Henk Wentink ongeslagen.

Noppen afgezworen

Onze reserves blijven het in 4F uitstekend doen. Zowel Henk Wentink als Rob van Kasteren bleef tegen Maashorst 3 ongeslagen en samen sleepten ze ook het dubbel binnen. Lichtpuntje bij JCV 2: Willy van de Donk heeft zijn noppen ‘eindelijk’ afgezworen en hoewel dat uiteraard flink wennen is, wist hij bij Maashorst wel meteen het eerste enkelspel met een overwinning af te sluiten. Eindstand: 8-2.

‘Gauw naar huis’

Op bezoek bij TTVE 2 in Elshout beleefde JCV 3 een avond van ‘gauw naar huis’, zoals Peter Vullings rapporteerde na de 8-2 nederlaag. Ook over zijn eigen spel was de captain niet te spreken. Hij miste creativiteit, kwam niet in de wedstrijd en zijn ene solozege beoordeelde hij daardoor als ‘slecht’. Lichtpuntje bij 3: ook al won ze maar één keer, Wendy Han knalde er niet blind op los maar speelde tenminste ‘met een plan’.

Nette basis

In de nieuwe, hogere vijfde klasse heeft JCV 4 het allerminst gemakkelijk, maar de vierde plaats in 5F vormt na vier wedstrijden een nette basis voor handhaving. Op eigen tafel tegen TIOS 8 waren bij JCV 4 diverse lichtpuntjes te benoemen: het voltallige trio haalde het onderste uit de kan, Roeland Hendricks kwam voor het eerst tot meer dan één overwinning (2), Kees Derksen droeg ook twee zwaarbevochten vijfsets-overwinningen bij en Monika Coppens boekte haar eerste solozege van het seizoen. Gevoegd bij de winst van het dubbel (Kees met Monika) leverde dat de tweede seizoenszege op; 6-4.

Roeland Hendricks boekte voor het eerst twee zeges voor JCV 5.

Weinig tegenspraak

In 6D duldt JCV 5 nauwelijks tegenspraak, maar ondanks de vierde zege in successie (3-7 bij Hooghei 3) mag de koppositie nog niet ‘onbedreigd’ heten. Concurrent Never Despair, dat eerder met 6-4 opzij werd gezet, volgt immers op slechts 3 punten.
In Vlijmen bleef Jetse Offers met één zege wat achter bij zijn teamgenoten van wie Raz Aldebis tweemaal won en Rui Zhao het grootste lichtpuntje was. Onze ‘nieuwste speler van Chinese afkomst’ won twee keer afgetekend, één keer met de hakken over de sloot en samen met Jetse was hij ook nog belangrijk in het dubbel.

Verdubbeling

Marcel Verhoeven

Bij JCV 6 bleef het zoeken naar lichtpuntjes niet beperkt tot één hit. In het treffen met OTTC 5 werden er meer ontdekt. Ten eerste viel de 4-6 nederlaag beduidend minder zwaar uit dan de 2-8, 1-9 en 1-9 in de voorbije reeks en de vier punten betekenden meteen een verdubbeling van het totaal. Marcel Verhoeven nam met twee enkelzeges de helft van de productie voor zijn rekening, Frits Jansen en Johan van de Nieuwenhuizen (sr) droegen ieder één punt bij aan de kleinste nederlaag van de voorjaarscompetitie 2024.