Eerste zes Young Stars krijgen diploma op zaterdag 21 januari

Na een half jaar zijn we al zover: op zaterdag 21 januari – omstreeks 13.00 uur – gaan we aan zes jeugdspelers het diploma JCV Young Stars uitreiken.

Het Diploma JCV Young Stars

Omdat Stan, Hein, Lars, Ole, Jurre en Jort de eerste jeugdleden zijn die het diploma in ontvangst mogen nemen, maken we van de uitreiking een klein feestje. Alle jeugdleden – dat zijn er inmiddels iets meer dan twintig! – en (een van) hun ouders worden op zaterdag 21 januari omstreeks 13.00 uur verwacht. Dan demonstreren de zes geslaagden wat ze in de afgelopen maanden hebben geleerd. Daarbij zijn uiteraard ook andere belangstellenden van harte welkom.
Clubkleding
Na hun demonstratie krijgen de zes het Diploma uit handen van John van Iersel, de jeugdtrainer die zich het meest nadrukkelijk met het Young Star-traject bezighoudt. De spelers wordt gevraagd allemaal in clubkleding te verschijnen zodat er een groepsfoto kan worden gemaakt.
Het is overigens niet verrassend dat het juist Ole, Jurre, Lars, Stan, Jort en Hein zijn die het diploma als eersten in ontvangst mogen nemen. De zes komen allemaal in competitieverband voor JCV uit. Jort, Ole, Jurre en Lars spelen in de eerste klasse van de DUO-competitie. Hein en Stan nemen als JCV Jeugd 2 deel aan de NTTB Table Stars.
Tweede groep
Sinds juni vorig jaar worden ‘vaste’ clubleden en deelnemers aan de jeugdtrainingen door de JCV-jeugdopleiding geloodst. Dat gebeurt via criteria die gelden voor vijf verschillende niveaus. Elk niveau levert een apart certificaat op. De speler die alle vijf certificaten heeft behaald, komt automatisch in het bezit van het Young Stars Diploma.
Binnen enkele maanden verwachten we het diploma Young Stars te kunnen uitreiken aan een tweede groep jeugdspelers. Tijdens trainingen werken spelers als Puk, Bram, August, Steven, Hugo en Tuur wekelijks aan hun vaardigheden voor het behalen van de diverse certificaten.

Steven in actie.
Jort in actie.

Intermezzo
De uitreiking van de eerste zes diploma’s is op zaterdag 21 januari een feestelijk intermezzo van een clubontmoeting tussen JCV en het Boxtelse Taverbo. Vier teams van beide clubs treffen elkaar op die dag in onze zaal. Ook ons jeugdteam neemt aan die vriendschappelijke ontmoeting deel.

Het is de eerste keer dat ons nieuwe eerste team voor eigen publiek in actie komt. JCV 1 (Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot en Thy Visser), dat vanaf zaterdag 28 januari gaat uitkomen in de landelijke derde divisie, neemt het dan op tegen Taverbo 1. Met oud-JCV’er Johan van de Nieuwenhuizen (jr), Bram Bakker, Sjoerd Broos en Nicolas Daub komt Taverbo 1 één klasse hoger uit dan JCV, in de tweede divisie C. Na de ere- en eerste divisie is dat het derde niveau binnen de competitie van de NTTB.
De foto’s bij dit artikel werden woensdagmiddag gemaakt tijdens de vrije jeugdtraining.

Stan in actie.
Luus in actie.
Jurre in actie.
Tuur in actie.
Hugo in actie.
Ole in actie