Eerste thuisronde levert JCV vroege Black Friday op

In een competitieweekend dat vooral het stempel draagt van de wedergeboorte van een JCV-jeugdteam in eigen zaal (zondagochtend vanaf 10.00 uur), maakten de senioren een bedroevend zwakke beurt. Voor het eerst in de najaarscompetitie 2022 in eigen huis, werden alle teams afgepoeierd. En niet zo zuinig ook. Voor JCV viel ‘Black Friday’ vroeg dit jaar.

Het zou dit najaar niet eenvoudig worden om te ontkomen aan strijdgewoel in de lagere regionen van een hogere klasse. Die inschatting werd direct na de met twee kampioenschappen gevierde opleving in april/mei al gemaakt. Maar dat het op de eerste ‘thuisavond’ zó’n pijnlijk lesje zou worden als afgelopen vrijdag voelde als een ontnuchtering.
Intens verlangen
Dertig kansen op een overwinning kregen JCV 1, JCV 3 en JCV 4 en niet meer dan vier werden er benut. Ons vaandelteam werd met 0-10 naar huis gebonjourd door Taverbo 6, het derde ging er met 2-8 af tegen dorpsgenoot PJS 3 en JCV 4 kwam er op eigen tafel niet aan te pas (2-8) tegen Never Despair 9.
Die cijfers voelden als een vernedering, en nog meer dan vóór de 23ste september borrelde het intense verlangen naar betere tijden op.

Willie van de Donk moest de eerste thuiswedstrijd van JCV 1 aan zich voorbij laten gaan.

Fysiek ongemak
Onze volledig gemankeerde hoofdmacht had na een extra week rust niets te vertellen tegen Taverbo 6. Willie van de Donk moest het debuut van JCV 1 in de derde klasse helemaal overslaan en ook bij de andere vertegenwoordigers speelde fysiek ongemak op. “Onze tegenstanders hadden ook wel wat meer in hun mars”, bekende captain Peter Vullings nadat het wedstrijdformulier met de uitslag 0-10 was ondertekend. “Maar onze lichamelijke klachten werkten bepaald niet motiverend op ons. We weten dat we beter kunnen, maar het zat er nu gewoon niet in. Hopelijk staan we er volgende keer beter voor.”

Lineke (links) en Monika brachten de twee punten van JCV 3 binnen.

‘Vaster
JCV 3 kan z’n draai nog niet vinden. De nieuwkomer in de vijfde klasse kwam vorige week al tekort bij Taverbo in Boxtel (3-7), in het eerste thuisoptreden werd het team nog dikker afgeschminkt; 2-8. Alleen beide dames, Monika en Lineke, kwamen tot scoren tegen dorpsgenoot PJS 3. Kees Derksen bleef op 0 staan. “PJS was vaster dan wij”, had hij bemerkt. John van Iersel bleef aan de kant.
De 8-2 nederlaag van ons vierde team tegen Never Despair 9 maakte Black Friday bij JCV compleet. Frits Jansen won één enkelspel en samen met Marcel Verhoeven bleef hij Wouter Ras en Henry Cheung de baas in het dubbelspel.
JCV 2 kwam dit weekend niet achter de tafel.
Artem toeschouwer
‘Onze’ Artem was toeschouwer bij de tweede competitiewedstrijd van Belcrum 1, het team waaraan hij voor de najaarscompetitie is uitgeleend. Een speciale reden had dat niet; met Artem is overeengekomen dat hij vier wedstrijden voor de Bredase derde divisionist zal spelen. Belcrum won zaterdag in Amsterdam met 4-6 van US 2, waardoor het na twee ronden de koppositie in 3F deelt met Smash uit Monster.
Komt dat zien!
De zondagochtend (25 september) kan veel van de vrijdagavonddomper wegnemen. Voor het eerst in heel veel jaren speelt er dan weer eens een eigen jeugdteam in De Zaal. Met Peter Vullings als coach nemen Ole Brochard en Jurre Stegehuis het dan tussen 10 en 12 uur voor de DUO-competitie op tegen jeugd van Valkenswaard. Komt dat zien, moedig aan en speel ook gewoon lekker zelf een partijtje!