Eerste team op volle sterkte maar met
beide benen op de grond in topper

Ons eerste team treedt vanmiddag (zaterdag 4 maart) op volle sterkte aan in de topper tegen De Treffers. Naast Thy Visser en Artem Zeziulin is dus ook Jordi van der Schoot weer beschikbaar. Na onderzoeken en een consult in het JBZ werd daar geen reden gevonden om hem tegen de koploper van de derde divisie C aan de kant te houden. “Goed nieuws en voor hem zelf heel belangrijk dat hij mág spelen”, wist zijn vader (en trainer/coach) Rudi na terugkeer uit Den Bosch.

Trainer/coach Rudi van der Schoot (links) met Simon Schoones, Artem Zeziulin en Jordi van der Schoot (v.l.n.r), het trio waarmee ons eerste in februari aantrad tegen Smash.

Jordi had vorige week een black-out waardoor hij pal voor de wedstrijd tegen Alexandria naar huis terugkeerde. JCV begon daardoor met een 3-0 achterstand aan het treffen met de Rotterdamse hekkensluiter, maar uiteindelijk trokken Thy (3 x winst) en Artem (2) toch aan het langste eind; 4-6. Dankzij dat staaltje van onverzettelijkheid, gevoegd bij de eerste seizoensnederlaag van De Treffers (4-6 tegen de nummer twee 21-Up), liep ons eerste team twee punten in op de koploper. Het team uit Roelofarendsveen koestert desondanks nog een voorsprong van 4 punten.
Smaakmaker
Het zijn allemaal feitjes en cijfers die spelers en coach niet bezighouden. Bovenaan staan, kampioen worden en promoveren naar het derde nationale niveau? Het was geen doel, het is geen doel en het is al helemaal geen must voor JCV 1. Maar nu ons eerste team zich heeft ontpopt als smaakmaker en mag worden gerekend tot de titelkandidaten, is het thuisduel met De Treffers plots een wedstrijd waarbij toch wel wat gaat kriebelen.
Dat geldt echter vooral voor de buitenwacht, zegt trainer/coach Rudi van der Schoot. Voor hem en zijn spelers heeft ‘De Treffers thuis’ geen speciale lading. “We gaan uit van ons eigen spel en kijken van wedstrijd naar wedstrijd. Verder geen poespas”, wijst hij speculaties van de hand. Wel wil hij beamen dat hij en z’n manschappen er beter voorstaan dan menigeen had gedacht. “En als we compleet blijven, mogen we ons tot de titelkandidaten rekenen. Maar nu is er nog geen reden om onze doelstelling – handhaven –  bij te stellen. Dit wordt ons vijfde duel, na zeven wedstrijden weten we iets meer”, bewaart hij zijn kalmte.
Verwachtingsvol
Toch is het alleszins verklaarbaar dat buiten het team verwachtingsvol naar de toekomst wordt gekeken. Daarbij rijst de vraag hoe de vlag erbij zou hangen als JCV 1 alle tegenstanders in z’n sterkste formatie van repliek had kunnen dienen? Zou de situatie anders zijn geweest als JCV geen invallers voor de leeuwen had moeten gooien bij de enige nederlaag (7-3 bij HBC in Heemstede)? Wat als JCV afgelopen zaterdag niet met 3-0 achter had moeten beginnen?

Thy Visser komt met de week beter in zijn ritme.

De antwoorden op die legitieme vragen wakkeren optimisme aan, maar het zijn ook gepasseerde stations. Gegeven is dat De Treffers op kop gaat en dat beide teams elkaar zaterdag weinig zullen toegeven. Met Jordi heeft JCV de enige speler in de derde divisie C met nog een 100% score achter zijn naam. Artem heeft een winstpercentage van 67 en dat is evenveel als Thy, die met de week beter in z’n ritme komt.
Steeds wisselend
De cijfers van onze gasten doen er nauwelijks voor onder, maar onzeker is welk trio De Treffers achter de tafel dirigeert. De koploper, vorig jaar mei ternauwernood ontsnapt aan degradatie, heeft vijf man op de spelerslijst staan, maar de ‘Veners’ traden steeds in wisselende samenstelling aan. Riko van Veen (75%), Basim al Hussainy (67%) en Sander van der Meer (67%) zijn de meest constante factoren. Paul de Jong (44%) en Matthijs Campman, die nog niet in actie kwam, zijn de andere twee kandidaten.
“Ze komen in hun sterkste opstelling”, vermoedt Rudi, “maar hoewel ik bijna alle zalen in Nederland wel heb gezien, ken ik deze spelers niet. We kunnen inlopen, maar het kan net zo goed zijn dat De Treffers verder uitloopt. Met 5-5 ben ik al blij.”
JCV 1 – De Treffers 1 begint vanmiddag om 14.30 uur. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om ons eerste team te komen ondersteunen.