Eerste ronde met speciale tintjes; Artem sterk bij competitiedebuut in Nederland

Onze seniorenteams beleefden een moeizame competitiestart, maar in JCV 2 gaven Wendy Han, Roeland Hendricks en Henk Wentink wel een speciaal tintje aan de eerste ronde van de najaarscompetitie 2022.
Het openingsduel van ons eerste team werd in goed onderling overleg met TTV Veldhoven uitgesteld, JCV 4 begint pas komende vrijdag en JCV Jeugd 1 had een voortvarende start in de DUO-competitie.

Artem kwam bij zijn competitie- debuut tot twee overwinningen. “Ik kan en moet beter.”

Ons aan derdedivisionist Belcrum uitgeleende talent Artem Zeziulin beleefde een sterk debuut in de Nederlandse competitie. Met twee enkelspelzeges en een bijdrage aan het gewonnen dubbelspel had hij in Breda een belangrijk aandeel in de 7-3 zege op VVV.
Zenuwachtig en bang
‘Prima’, luidde de eerste indruk die Artem bij zijn tijdelijke teamgenoten in Breda achterliet, maar Artem zelf was vooral kritisch op zichzelf. “Twee overwinningen is niet slecht, maar ik kan en moet beter”, meldde hij na afloop. “Ik wil alle wedstrijden winnen, maar in mijn tweede partij (tegen Matthijs van de Heiden) was ik heel zenuwachtig en veel te bang. Mijn eerste bal moet beter”, noemde hij een van zijn aandachtspunten. Met Vicky Schijven, die Van de Heiden met 3-1 wel aan de kant zette, won de 17-jarige huurling ook het dubbelspel tegen de gasten uit Leidschendam.

Roeland Hendricks proefde voor het eerst het zoet der overwinning in de vierde klasse.

Eerste succes
Roeland Hendricks was nog niet eerder tot succes gekomen in de vierde klasse en aan0de negatieve reeks kwam vrijdagavond een einde. Met JCV 2 op bezoek bij HITA ’79 In Hilvarenbeek liet Roeland ook niet voorzichtig één overwinning, hij kwam ook direct maar tot twee zeges. Henk Wentink keerde in het rood en zwart van JCV terug om eveneens met twee zeges ook stevig bij te dragen aan het gelijkspel (5-5) van onze reserves.
Wendy Han vierde haar rentree zonder individueel succes, maar aan de zijde van Henk won ze wel het dubbelspel. Rob van Kasteren was afwezig wegens vakantie, Wendy’s vader Xiang bleef aan de kant.
Te veel gevraagd
Op bezoek bij Taverbo beleefde JCV 3 weinig plezier aan z’n kennismaking met de vijfde klasse. In Boxtel bleek het iets hogere niveau wat te veel gevraagd. “We hadden het idee dat er meer had ingezeten dan een 7-3 nederlaag”, liet John van Iersel na afloop weten. Hijzelf en Kees Derksen wonnen ieder één keer en samen sleurden ze op het nippertje ook het dubbelspel binnen.

Jort de Visser

Jeugd koploper
Ons eerste jeugdteam maakte een foutloos begin met de DUO-competitie. In de 2e klasse A was OTTC geen partij voor Lars Brochard en Jort de Visser. Lars en Jort bleven ongeslagen, waardoor het team van trainer/coach Peter Vullings de koppositie in handen nam. Die wordt gedeeld met TTCV, dat in eigen huis geen kind had (5-0) aan Valkenswaard.
Komende zondag is onze jeugd voor het eerst sinds lange tijd weer eens in eigen zaal aan het werk te zien. Vanaf 10.00 uur is Valkenswaard dan de tegenstander. Wie er dan namens JCV achter de tafel verschijnen is nog niet bekend. Iedereen wordt nu al wel vast uitgenodigd om er zondagochtend bij te zijn en de spelers aan te moedigen.