Eerste mooie vruchten Young Stars;
JCV in de min bij clubontmoeting

Na iets meer dan een half jaar hebben we de eerste mooie vruchten van onze jeugdopleiding mogen plukken. Jurre Stegehuis, Ole en Lars Brochard, Jort de Visser, Stan Bouwman en Hein van Etten kregen zaterdag het diploma Young Stars overhandigd en daarmee waren zij de eersten die het hele traject met succes aflegden.

De eerste zes jeugdleden (v.l.n.r. Hein, Jort, Lars, Ole, Jurre en Stan) met hun diploma Young Stars, in gezelschap van de jeugdtrainers John, Kees, Peter en Will (v.l.n.r.).


Voormalig voorzitter John van Iersel, de jeugdtrainer die zich het meest nadrukkelijk bezighoudt met Young Stars en de administratie die daarbij komt kijken, reikte de eerste zes fraai ingelijste diploma’s uit. Materiaalsponsor Tafeltennis123 schonk een batjeshoesje (met JCV-logo) dat jeugdtrainer Kees Derksen aan de geslaagden overhandigde. Na een korte warming-up, voorgegaan door Will Balvers, gaven de geslaagden ten overstaan van ouders en andere belangstellenden een demonstratie van hun opgedane vaardigheden.
Uitzondering
Dat de eerste Young Stars al flinke vorderingen hebben gemaakt, bewees Jeugd 1 bij zijn optreden tijdens de clubontmoeting met Taverbo. Bij die onderlinge club-krachtmeting sloeg de balans in Boxtels voordeel uit (11-19), maar onze jeugd leverde qua uitslag een positieve uitzondering.
Waar een gehavend JCV 1 met 4-6 in het stof beet en de Old Stars met 2-8 op hun nummer werden gezet, hield Jeugd 1 zich staande met een 5-5 score. Dat mag een knap resultaat heten omdat het meisjesteam dat Taverbo afvaardigde al flink wat jaartjes samen speelt en zijn partijtjes meeblaast in de tweede klasse van de ‘grote’ NTTB-competitie.

Ole bleef tegen Taverbo ongeslagen.

Grote man
Daarin komen drie spelers achter de tafel, een meer dan in de DUO-competitie waaraan onze Jeugd 1 deelneemt. Ole was de grote man door in drie partijen ongeslagen te blijven. Jurre en Jort wonnen ieder één keer. Het dubbelspel, waarin Lars een optreden werd gegund, ging op het nippertje verloren.

Artem was goed voor twee overwinningen.

Bittere pil
JCV 1 moest kort voor het treffen met de Boxtelse tweededivisionist een bittere pil slikken doordat Jordi van der Schoot zich ziek moest afmelden. Kenny Leijtens (Never Despair) was op het laatste moment een dankbaar geaccepteerde vervanger. Kenny won één keer en aan de zijde van Artem Zeziulin trok hij in JCV-shirt ook het dubbelspel over de streep. Artem bleef twee tegenstanders de baas, maar in Teun Vlaminckx verslikte hij zich.
Ons Old Stars-team was veelal een maatje te klein voor het Hoofdklasseteam van de Boxtelse gasten. Bij de ruime 2-8 nederlaag wisten Wim van der Sande en Hans Wagenaars de eer nog enigszins te redden.