Trots verdringt tegenslag in 1e speelronde; Jeugd 1 weet weer wat verliezen is;

Hooggespannen verwachtingen en veel vragen die op antwoord wachtten. Er werd met veel interesse uitgekeken naar de eerste speelronde van de Voorjaarscompetitie en die kickoff leverde ‘van alles wat’ op. Vooral hoop en vertrouwen, trots verdrong teleurstelling en Jeugd 1 leed z’n eerste nederlaag sinds een half jaar.

Ole Brochard (rechts) in Veghel in actie tegen ATTC. Jort de Visser is de blokker.

De eerste competitieronde bracht onze senioren een dikke overwinning (8-2) en een nog dikkere nederlaag (1-9). Er was hoopvolle nipte winst (6-4) en een ‘mooi’ gelijkspel. Én er was wéér tegenslag rond JCV 1. Bij de terugkeer in de derde divisie deden de moeilijkheden een mission impossible vermoeden, JCV 1 leek er bij HBC toch een mission possible van te kunnen maken maar uiteindelijk ging de nieuwe hoofdmacht toch kopje onder; 7-3.

‘Invaller 1’ Simon Schoones maakte het alledrie zijn tegenstanders moeilijk maar kwam niet tot een overwinning tegen HBC.

Er blijft JCV rond de opbouw van een stabiel eerste team weinig leed bespaard. Moest JCV 1 zich vorig seizoen al na één wedstrijd wegens ziekte en blessures terugtrekken uit de derde klasse ZuidWest, zaterdag moest JCV 1 de strijd op landelijk niveau aangaan met een gemankeerd team. Door ziekte van Jordi van der Schoot en Thy Visser kreeg Artem Zeziulin twee invallers met zich mee en na een meer dan bemoedigend begin bleek HBC in Heemstede toch een te lastige horde: 7-3.

Artem Zeziulin was in Heemstede goed voor twee overwinningen.

Invaller 1 en 2
Bijna 150 kilometer verwijderd van thuisbasis Vught lieten Artem, ‘invaller 1’ Simon Schoones en ‘invaller 2’ Peter Vullings zich aanvankelijk allerminst ontmoedigen door de tegenslag. Na zes wedstrijden was de score nog in evenwicht (3-3) en als Simon wat minder net- en kantballen tegen had gekregen en een matchpoint had verzilverd, zou het perspectief nog rooskleuriger zijn geweest.
Maar ‘als’ telt niet. Het vertrouwen vloeide weg, de druk werd te groot en uiteindelijk bleef het bij twee overwinningen van Artem en een narrow escape in het dubbelspel. Peter Vullings, de avond ervoor nog de gevierde man met drie zeges in JCV 3, kon geen potten breken. “Zoveel tegenspoed en toch met drie man paraat. Ik ben trots en zie ons als de morele winnaar”, stak trainer/coach Rudi zijn trio een hart onder de riem.

Dick van der Krabben

Alle kanten op
Nauwelijks een dag eerder vlogen de resultaten van onze teams in ZuidWest alle kanten op, maar met twee overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag sloeg de balans in ons voordeel uit. JCV 2 en 3, allebei vierdeklasser, toverden daarbij een glimlach rond de mond.
JCV 2 had tegen de reserves van Red Stars ’58 in Dick van der Krabben en Henk Wentink zijn twee sterkste spelers. Beiden lieten twee zeges noteren en samen wonnen ze het dubbelspel. Max Rinsampessy voegde er één overwinning aan toe: 6-4.

Wendy Han

Gaskraan open
Bij JCV 3 was Peter Vullings zoals gezegd niet te temmen. Tegen Batswingers, een team waarvan in het najaar nog werd verloren, had hij wat opstartproblemen maar nadat de juiste spirit was gevonden en de gaskraan open ging, bleek hij met drie overwinningen ongenaakbaar. Rob van Kasteren had zijn avond niet, maar zijn inbreng bij het gewonnen dubbelspel was toereikend. Wendy Han was in haar eerste twee partijen te gretig. In haar slotpartij had ze meer controle en met haar ene zege bezorgde ze JCV 3 een gelijkspel; 5-5.

Lineke Kooyman

Een klasse lager ging het bij JCV 4 tegen Veldhoven net te vaak mis in de eindfase van wedstrijden. Daardoor werd een afgetekende maar ook geflatteerde 1-9 nederlaag geleden. Lineke Kooyman redde de eer, waardoor John van Iersel de druk van ‘sterkste man’ voelde afnemen.

René Vorstenbosch

‘Glorie ingezet’
Bij JCV 5 – Rotac ’82 had de ongeslagen Johan van den Nieuwenhuizen (sr) het grootste aandeel in de overtuigende 8-2 overwinning. Frits Jansen voegde er daar twee aan toe, maar vooral de twee overwinningen die René Vorstenbosch liet noteren waren opmerkelijk. Voor René zijn competitiezeges schaars, en dan nu ineens twee op één avond? “Mijn glorie is eind vorige competitie ingezet”, glunderde hij na afloop.

Acht verlengingen
Jeugd 1 weet sinds zondagochtend weer wat verliezen is. Het team stoomde in het najaar ongeslagen op naar de eerste klasse DUO en op dat stapje hoger werd in Veghel tegen ATTC weer eens verloren.
Met 4-1 viel de nederlaag meteen stevig, maar ook geflatteerd uit. Ole en Jort gebruikten vier games voor al hun wedstrijden en niet minder dan 8 van de 16 gespeelde games vielen in ‘verlenging’ (10-10) in hun nadeel uit. Na een 4-0 achterstand redde Ole de eer.
Komende zondag speelt Jeugd 1 één van zijn drie thuiswedstrijden van deze Voorjaarscompetitie. Vanaf 10.00 uur is OTTC de tegenstander. Het team uit Oss kwam dit weekend nog niet in actie. Welke twee spelers JCV gaan vertegenwoordigen wordt in de loop van de week besloten. Behalve Ole en Jort komen daar Jurre en Lars voor in aanmerking.

Ollie in actie in Breda.

‘Ollie’ tweede
Tot slot nog een bericht over ons met Never Despair gedeelde JCV-lid Olivier Aguayo Quintero, we noemen hem Ollie. Hij boekte zondag een mooi succesje, door bij ttv Belcrum in Breda beslag te leggen op de tweede plek bij een ‘Topmeerkamp van de NTTB ZuidWest’. De 14-jarige inwoner van Rosmalen kwam daar uit in de een na hoogste en niet op leeftijd ingedeelde eerste klasse.