Eenzame Tuur, 22 deelnemers Monika’s toernooi, 18 man betwisten JCV-clubtitel enkel en dubbel

De competitie-activiteiten zitten er voor dit jaar nu echt allemaal op. ‘Kleine, dappere’ Tuur van Kesveld tekende zondagochtend voor de definitieve afsluiting door in z’n uppie en slechts begeleid door vader Rogier en trainer Will de laatste ronde Table Stars in Veghel te gaan spelen. Kijk, dan kan het niet anders dan dat je blijkbaar echt lol beleeft aan het spelletje tafeltennis!

Tuur (links) zondagochtend in actie in Veghel, waar met een feestje in discosfeer de Table Stars-competitie werd afgesloten.

Hoewel hij wist dat z’n teamgenootjes Hugo en Steven er op de laatste dag niet bij konden zijn, liet Tuur zich niet weerhouden van een ritje Vught-Veghel v.v. Met een gastspeler van ttv Valkenswaard aan zijn zijde werd ook nog eens met 5-1 verloren van gastclub TTCV, maar ook dat deed aan z’n plezier nauwelijks iets af. Tuur zorgde trouwens zelf voor het enige punt, en daarna bouwden alle deelnemende Table Stars een feestje.

‘Monika’s dubbelaars bij de vorige editie.

Monika’s Dubbel

Met de najaarscompetitie ’23 voorbij, zijn we nu in afwachting van het lot van JCV 2 en de indeling van alle competitieteams. Dat wachten doen we ondermeer met twee belangwekkende interne toernooien: vrijdagochtend vanaf 10.00 uur leidt Monika Coppens niet minder dan 22 deelnemers door haar ‘eigen’ Dubbeltoernooi, zaterdag vanaf 11.00 uur staan de seniorentitels enkel en dubbel op het spel bij het JCV Clubkampioenschap.
‘Monika’s Dubbeltoernooi’ wordt vrijdag gespeeld in poules van respectievelijk vijf en zes duo’s. Monika wil nog niet verklappen ‘wie ze aan wie heeft gekoppeld’ en ook de altijd verrassend gevulde prijzenpot houdt ze nog geheim. Omdat Monika steeds andere duo’s vormt, staat wel vast dat het Dubbeltoernooi andere winnaars krijgt dan vorig jaar.
Net zo belangrijk als het sportieve is vrijdag overigens dat de 22 deelnemers rond 12 uur aan tafel gaan voor een gezamenlijke lunch. Natuurlijk is die voorbereid door Kees Derksen. Mogelijk wordt het toernooi muzikaal nog ondersteund door de accordeonklanken van Toine van der Krabben. De prijsuitreiking wordt rond half 2 verwacht.

Clubkampioen Artem met clubbokaal
Artem Zeziulin is zaterdag present om zijn clubtitel te verdedigen.

Clubkampioenschap

Het stof van Monika’s Dubbeltoernooi dwarrelt waarschijnlijk nog rond als zaterdag om 11.00 wordt begonnen aan ons clubkampioenschap. Er beginnen 8 duo’s aan het dubbeltoernooi, waarin Jordi van der Schoot en Peter Vullings de titelverdedigers zijn.
Twee spelers die niet om 11.00 uur aanwezig kunnen zijn voor de dubbels, nemen vanaf ongeveer 13.00 uur wel deel aan het enkelspel. Hoewel het nog tot donderdagochtend mogelijk is om je aan te melden, gaan vooralsnog 18 deelnemers uitmaken wie de allerbeste van JCV is.
Dat gebeurt in drie naar speelsterkte ingedeelde categorieën. De clubbokaal wordt verdedigd door Artem Zeziulin, vorig jaar op het nippertje de beste van de A-categorie. Mits hersteld van de griep die hem velde na een sterk optreden als invaller in JCV 2, probeert John van Iersel weer de sterkste te zijn van B-categorie.
Toernooileider Peter Vullings verwacht de prijsuitreiking uiterlijk om 17.00 uur te kunnen verrichten.