Een status, een doel, shirt, projectje en beeld; laatste nieuws van JCV-front in een notendop

Aan het begin van het weekend en een hopelijk heerlijke, zonovergoten herfstvakantie zetten we graag nog even de laatste nieuwtjes op een rij. Ze zijn heel verschillend van aard en inhoud, maar tonen andermaal aan dat we bij JCV op alle fronten bouwen aan wat we met een groot woord dan maar ‘nieuw elan’ noemen.

Artem kreeg van de NTTB een A-licentie.

Het JCV-nieuws in een notendop beginnen we met een echt tafeltennis-gerelateerd feit. De NTTB heeft besloten ‘onze’ Artem de A-status toe te kennen. Met ‘status’ wordt in dit geval niet bedoeld dat hij bij NOCNSF z’n handje kan ophouden voor ondersteuning bij al zijn sportieve uitdagingen. Nee, op basis van zijn competieresultaten heeft de bond Artem een A-licentie verstrekt. Dat betekent onder meer, dat hij niet hoeft deel te nemen aan regionale voorronden van de Meerkampen maar dat hij rechtstreeks is toegelaten tot het landelijke circuit.
Artem dankt die waardering aan vier gewonnen partijen (van 6) in de competitie bij Belcrum, de derdedivisieclub waaraan we hem tot januari hebben uitgeleend. Artem (17) gaat deelnemen aan de nationale jeugdmeerkampen in de leeftijdscategorie onder 19.
Goed doel
Dan komen we ook nog even terug op onze berichtgeving rond de nieuwe kledinglijn Stanno Pride die we binnenkort bij JCV gaan introduceren. We meldden daarin dat we bij de uitgifte van de nieuwe kleding graag de oude (vorige) kleding innemen die leden in bruikleen van de club hebben. We zouden daar een goede nieuwe bestemming voor zoeken en hoefden daar niet eens voor te zoeken.
We denken eraan om de oude kleding te doneren aan Hulp voor Oekraïne. Die organisatie, gevestigd aan de Esscheweg, wierp zichzelf via Facebook op als kandidaat-doel en het clubbestuur neemt dat aanbod serieus in overweging. De mogelijke donatie laat nog wel even op zich wachten. De kleding moet nog worden gepast, besteld en bedrukt.
Trainerspolo
Over die kleding gesproken. De outfit in de traditionele kleuren rood/zwart laat dus nog even op zich wachten, maar de eerste zwart/grijze exemplaren van het poloshirt liggen wel al klaar bij de drukker. T-company stuurde er de drukproef van. De in kleurstelling afwijkende shirts zijn bestemd voor de trainers bij JCV, want die willen afwijken en (daardoor) meer herkenbaar zijn. In de week van 1 november komen de polo’s beschikbaar.

De drukproef van het nieuwe, afwijkende poloshirt voor de trainers bij JCV.

Tegenwoordig wordt het ‘inclusief’ genoemd, of het wordt beschreven met het woord ‘inclusiviteit’. Het betekent weinig anders dan dat iedereen erbij hoort en niemand wordt uitgesloten. En dat is precies wat JCV al vanaf de oprichting in 1950 is en beoogt te zijn: een club voor iedereen. Daarom is er bij JCV plaats voor alle denkbare mensen. Jong en oud, prestatiegericht of recreatief, man of vrouw en alles daar naast of tussenin. En als je in een rolstoel zit, passen we daar een tafel op aan. JCV is voor iedereen, tafeltennis is voor iedereen.
Om de ‘diversiteit’ bij JCV maar weer eens te onderstrepen, worden we op 12 november dus ook het negende Wijkpunt van de gemeente Vught. Bettine Vriesekoop komt naar JCV om er een sportief en feestelijk tintje aan te geven en wethouder Toine van de Ven vond een gaatje in zijn drukke agenda om de officiële opening te verrichten. Je kunt je trouwens nog (tot 5 november) aanmelden voor de clinic van Bettine.

Peter Vullings (rechts) tijdens deel 1 van zijn clinic bij Zorgpark Vught.

Project Zorgpark Vught
Maar we doen bij JCV nog meer. Soms gaan we op bezoek bij mensen van wie we denken dat ze tafeltennis heel leuk kunnen vinden. Zo’n projectje loopt bij Zorgpark Vught, waar ons bestuurslid TZ Peter Vullings afgelopen week op bezoek was bij een aantal jong volwassenen met autisme. De deelnemers werden even afgeleid van hun soms ingewikkelde bestaan en ze genoten met volle teugen van deel één van Peters tweedelige clinic. Begrijpelijk, dat genieten, want ‘zo veel mogelijk bekers van de tafel meppen’ en het aloude ‘rond de tafel’ staan daar garant voor. Over twee weken komt de fanatieke groep naar onze zaal voor deel twee van de clinic.

TV op verrijdbare voet voor allerlei doeleinden.

Tot slot van deze extra editie van het JCV-nieuws een goed bericht voor onze tv-kijkers. Binnenkort is in onze zaal behalve op je eigen mobiel ook beeld te zien op een groot tv-scherm. Met medewerking van onze trouwe lokale sponsor Hamers is er een 55 inch televisie op een verrijdbare voet geplaatst. Hamers gaat ‘m nog laten werken en daarna is hij gebruiksklaar voor instructie, presentaties, smullen van de wereldtoppers én…. als je traint op Europese voetbalavonden hoef je niet per se halsoverkop naar huis om PSV of Ajax te zien …. of ….?
Fijn weekend en geniet van een hopelijk mooie herfstvakantie.