Echt Goede Vrijdag voor overtuigende Topteams; zevende overwinning JCV 5

Voor onze topteams was het vrijdag een echt Goede Vrijdag. JCV 1 overtuigde andermaal en verstevigde zijn koppositie in 2C. JCV 2 overtuigde even hard en consolideerde z’n leiderschap in 4F, JCV 3 bleef (dinsdag al) ongeslagen in de returnronde. In de onderste helft van ons competitiebestand beet JCV 4 dapper van zich af, het vijfde boekte de zevende zege op rij, terwijl JCV 6 juist z’n zevende nederlaag in successie aan de broek kreeg.

Jos Hendriks bleef – net als Simon Schoones – ongeslagen in Tilburg.

Onze hoofdmacht ging er na de heenronde van zes partijen vanuit dat de strijd om het kampioenschap in 2C zich zou gaan toespitsen op de wedstrijd van komende vrijdag, thuis tegen OTTC. Die prognose is nog steeds actueel, maar de onderlinge clash tussen de twee titelkandidaten lijkt gisteravond wel een stuk van z’n beslissende karakter te zijn verloren.
OTTC ging namelijk verrassend (ruim) onderuit bij Waalwijk (7-3), terwijl Simon Schoones, Jos Hendriks en captain Will Balvers JCV 1 na een battle van ruim 4 uur aan een klinkende 1-9 overwinning hielpen. Ten gevolge van de 7-3 in Waalwijk en de 1-9 in Tilburg vergrootte JCV 1 het gat naar OTTC van 2 naar 8 punten en dat ziet er uit als een marge die ons vaandelteam in de resterende drie wedstrijden over de finish moet kunnen tillen.
Voor JCV 1 zat een tweede 10-0 overwinning op rij er tegen TIOS in Tilburg net niet in. In de slotpartij moest Will Balvers de gastgever z’n erepunt toestaan.

Henk Wentink

Wil opgelegd

JCV 2 overtuigde op eigen tafel en op een stofvrij gemaakte vloer net zo sterk als het eerste. Onze reserves kregen weliswaar drie punten cadeau omdat het binnenkort 80 jaar bestaande LUTO met ‘n speler minder aantrad, maar ook aan de twee lijfelijk aanwezige tegenstanders legden Dick van der Krabben, Henk Wentink en Rob van Kasteren hun wil op. Alleen Rob moest één keer buigen; 9-1. Op de persoonlijke ranglijst van 4F neemt Henk met een score van 86% de tweede plek in
Met de laatste drie loodjes nog voor de boeg, koestert 4F-koploper JCV 2 een voorsprong van 6 punten op Attaque, de voornaamste concurrent die pas op de laatste speeldag (19 april) op het menu staat.

Ongeslagen in returnronde

JCV 3 liet dinsdagavond al in positieve zin van zich horen. Bij runner-up ASIO 1 ging 5-5 als eindscore de boeken in en daardoor bleef ons derde ongeslagen in de tweede competitiehelft. In de eerste returnwedstrijd werd Never Despair met 7-3 geklopt.
In Haaften was Peter Vullings de sterkste aan JCV-zijde. Hij boekte zijn elfde en twaalfde zege in deze voorjaarscompetitie en samen met Wendy sleepte hij ook het dubbelspel binnen. Wendy won één enkel, net als Tom Gloudemans.

Grillig

In de vijfde en zesde klasse verloopt de voorjaarscompetitie ’24 langs een grillig pad. JCV 4 bood gisteravond op eigen tafel goed verweer aan middenmoot-concurrent OTTC (4-6) en daardoor is handhaving in 5F nog volop in het vizier. John van Iersel won er vrijdagavond 2, Kees Derksen en Monika Coppens ieder één. Het dubbelspel ging jammerlijk met 17-19 in de vierde mee naar Oss.

Raz Aldebis ‘spinde’ naar twee enkelspelzeges.

JCV 5 trekt een spoor van overmacht door 6D. Op bezoek bij Return Oss werd het gisteravond 4-6 en dat was de zevende zege op rij. Jetse Offers bleef ongeslagen, Raz Aldebis spinde zich naar 2 overwinningen, Klaudi Nortmann maakte z’n debuut met één competitiezege.
Helemaal uitzichtloos is de positie in 6E nog niet voor ons zesde, maar met 9 punten achterstand op de nummer voorlaatst ziet het er voor JCV 6 bepaald niet florissant uit. JCV 6 wacht na zeven ronden nog op een eerste ‘resultaat’ (gelijkspel of winst), want dat kwam er gisteravond op bezoek bij Hooghei ook niet; 7-3. In Vlijmen won zowel Frits Jansen, Johan van de Nieuwenhuizen als Rudy Sasabone één keer. Voor Rudy was het de eerste seizoenszege.

De jeugd komt deze week niet achter de tafel. Vanwege Pasen ligt de competitie een zondag stil. Op 7 april zijn Jeugd 1 en 2 weer in eigen te bewonderen en aan te moedigen.