DWF gaat papieren wedstrijdformulier vervangen

De kogel is door de kerk: vanaf de voorjaarscompetitie 2023 gaat het Digitale WedstrijdFormulier het aloude, papieren wedstrijdformulier vervangen. Dat heeft de NTTB onlangs na lang beraad en veel overleg besloten.
De voorjaarscompetitie 2023 geldt o.m. voor onze afdelingscompetitie (Zuid-West) als begindatum. De landelijke competitie en de noordelijke afdelingscompetitie starten er dit najaar al mee.

Het DWF vervangt het papieren wedstrijdformulier waarmee competitiespelers werkten in de jarenlang gebruikte TTapp. De nationale bond gaat over op DWF omdat deze manier van verwerken van uitslagen sneller is, omdat er minder kans is op fouten in het proces en daardoor minder boetes worden verwacht. Verder gaat de NTTB ervanuit dat DWF minder werk oplevert voor wedstrijdsecretarissen.
Het toepassen van een digitaal systeem past bovendien beter in de huidige tijd omdat het minder papier kost en daardoor duurzamer is. Doordat kan worden bespaard op portokosten is het DWF voor verenigingen ook nog eens goedkoper.
Ruim voor we zelf aan de slag moeten met het DWF zullen we het systeem nader toelichten aan de competitiespelende teams. Wie nu al meer wil weten over de implementatie van het DWF kan daarvoor terecht op de website van de nationale bond: www.nttb.nl