Jeugd 1 maatje te klein, twee teams op kop, JCV 1 tweede na zwaarbevochten revanche

Onze seniorenteams draaien een voorjaarscompetitie van hoge toppen en diepe dalen. Na de zesde speelronde van het afgelopen weekeinde gaan twee van de vijf equipes aan de leiding in hun klasse, JCV 1 kon slechts enkele uren genieten van z’n terugkeer op pole position en de andere twee werden nog steviger op de laatste plaats vastgepind. Jeugd 1 deed z’n best maar kwam er zondag in Veghel niet aan te pas tegen de koploper.

Samen met jeugdtrainer Will Balvers kijken jeugdspelers Ole en Jurre naar de verrichtingen van Thy (links) en Artem in het dubbelspel.

In wat met grote woorden ‘de revanche van Heemstede’ mag worden genoemd, heroverde JCV 1 zaterdagmiddag voor enkele uren de koppositie in de derde divisie. De 6-4 zege op HBC was echter net te weinig om deze en volgende week als koploper te mogen beleven. Doordat De Treffers zaterdagavond verrassend ruim (9-1) won van Smash, voert het team uit Roelofarendsveen de ranglijst voorlopig aan. Met één punt achterstand zit JCV op het vinkentouw.

Artem heeft een kiezelharde forehand topspin in gedachte.

Mystery guest
Het treffen met HBC had in Heemstede nog onze enige nederlaag van het seizoen opgeleverd (7-3). Toen trad JCV aan met twee invallers die individueel niet scoorden, maar onze A-formatie poetste dat vuiltje zaterdag weg. Voor de 6-4 winst moest JCV wel veel harder knokken dan was verwacht. Josco Maaskant was het nog onbekende HBC-gezicht en juist die mystery guest was de grootste kwelgeest.

Jordi wacht geconcentreerd op de service van David de Gilder.

Ons complete trio verslikte zich zaterdagmiddag in Maaskant, met een rating van 1910 de hoogst gekwalificeerde HBC’er. Dus ook Jordi – die daarmee zijn honderd procent score kwijtraakte – en Artem, die in twee enkelspel overtuigde maar in de slotpartij met 10-12 in de vijfde zijn enige nederlaag van de dag moest incasseren. Met de leergierige jeugdspelers Ole en Jurre op de achtergrond wonnen Jordi en Artem ieder twee keer, Thy sleepte één punt binnen en met Artem trok hij nog het dubbelspel over de streep.
Tevredenheid
Het weekend werd vrijdagavond met overwegend grote tevredenheid ingezet. JCV 2 kwam bij Red Star ’58 sterk voor de dag door terug te keren met een 2-8 overwinning. Daarmee overtroffen onze reserves de moeizame 6-4 zege die eerder in eigen huis werd behaald. Voordeel was wel, dat in Goirle de enige ongeslagen speler van 4F (Ronald Brekelmans) niet achter de tafel kwam.

Max Rinsampessy

Aan onze zijde was Henk Wentink de grote man met drie overwinningen. Dick van der Krabben won er twee en ook Max Rinsampessy boekte twee knappe enkelspelzeges. Henk en Dick wonnen ook het dubbelspel. Doordat naaste concurrent Taverbo nummer 3 Kruiskamp op 3-7 verlies trakteerde, liep ons tweede als koploper van 4F nog ’n punt verder uit. Na zes ronden bedraagt de voorsprong tien punten en mag JCV 2 voorzichtig gaan denken aan een kampioenschap.
Tips
Een kampioenschap zit er ook nog in voor JCV 5, dat zich na twee mindere competitieronden opnieuw aan de leiding nestelde van klasse 7D. Een 2-8 overwinning op bezoek bij ROTAC 5 was net voldoende om HTTC 1 en Taverbo 10 met één puntje verschil op de standenlijst voor te blijven.

René Vorstenbosch plukt de vruchten van enkele tips.

Net zo noemenswaardig als de hattrick van Johan van den Nieuwenhuizen waren de twee enkelspelzeges van zowel Rudy Sasabone als René Vorstenbosch in Rossum. Wellicht dat Rudy vertrouwen putte uit zijn eindzege op ‘Monika’s Dubbeltoernooi’, René lijkt wekelijks de zoete vruchten te plukken van enkele tips die hij kreeg van onze hoofdtrainer. “Ik sla ’n andere forehand en kan nu mee in de rally. Niet normaal!”, sprak hij zijn verbazing uit.
Bij de topklasseringen van JCV 1, 2 en 5 steken die van JCV 3 en 4 schril af. Ons derde kwam dit weekeinde niet in actie en werd daardoor steviger op de laatste plek genageld.
JCV 4 beleefde een kansloze missie bij Veldhoven 12. Bij de nieuwe koploper van 5G redden John van Iersel en Lineke Kooyman de spreekwoordelijke eer: 8-2. “Alleen de rating van onze tegenstanders maakte al duidelijk dat er door ons niet van te winnen was”, legde John zich bij de feiten neer. Handhaven wordt een lastig verhaal voor JCV 4.

Lars biedt tegenstand aan een speler van ATTC, Jort bedient het telblok.

Allebei één game
Zondagmorgen had onze Jeugd 1 het in een gemoedelijke sfeer vooral gezellig samen. Onder leiding van gelegenheidscoach (en vader) Eric de Visser deden Lars en Jort (de Visser) hun uiterste best maar viel er in Veghel sportief weinig eer te behalen. Tegen ATTC wonnen Jort en Lars ieder één game, maar al met al was de koploper van de 1e klasse DUO nog een maatje te groot voor ons koppel; 5-0. Wonderen worden niet verwacht van ons team, maar na de promotie van vorig seizoen blaast onze Jeugd 1 zijn partijtje lekker mee.