De Zaal gaat spilfunctie vervullen in samenwerking met Sport Europe

Mannen heffen het glas
Bestuursleden van JCV beklinken de overeenkomst met Sport Europe. In het midden Stefan Heijnis, links Rudi van der Schoot.

Natuurlijk is er een reden voor die ‘bovengemiddelde bedrijvigheid in en rond De Zaal’. We gaan iets nieuws doen. Bij JCV krijgt ‘Tafeltennis weer op 1’ een extra dimensie en we verwachten er een mooi hoofdstuk mee toe te voegen aan onze clubhistorie.
JCV slaat de handen ineen met Sport Europe, dat net als JCV van meer belang wil zijn voor tafeltennis in Nederland. De in diverse Europese landen opererende tafeltennisspecialist heeft bovendien de intentie om z’n naam online wereldwijd uit te bouwen. De verwachting is dat De Zaal bij dat streven een spilfunctie gaat vervullen. De driejarige overeenkomst tussen JCV en SE werd dinsdagavond (11 juli) ondertekend. Voorzitter Siebren van der Zee deed dat namens JCV, Stefan Heijnis als vertegenwoordiger van Sport Europe.

Stefan Heijnis (links) en Siebren van der Zee bevestigen de samenwerking tussen Sport Europe en JCV met een handdruk.

Vanaf 1 september verhuurt JCV drie ruimten in De Zaal aan Sport Europe. De tafeltennisspecialist is die ruimten aan het verbouwen en gaat ze inrichten als Experience Center. “Tafeltennis laten zien, tafeltennis laten ervaren en elkaar versterken. Dat zijn de doelen”, zegt Stefan Heijnis, een van de gezichten van Sport Europe en naamgever van het ‘SE Experience Center, Powered by JCV’, zoals hij het heeft bedacht.

Oud-international en -bondscoach Anne Vlieg gaat zijn privé-trainingen ook bij JCV geven.

Behalve de 40-jarige Bosschenaar en NTTB-bondsbestuurslid Stefan Heijnis zullen onze hoofdtrainer Rudi van der Schoot en Eindhovenaar Thieu van Vroenhoven namens Sport Europe bij ons in De Zaal zichtbaar zijn. De aan SE verbonden Anne Vlieg, die vanuit Friesland heel Nederland doorkruist voor het geven van trainingen, gaat zijn privé-trainingen ook bij ons in Vught verzorgen.
‘Mooie kans’
“Binnen het tafeltennis in Nederland is deze samenwerking uniek en JCV is heel blij met deze stap”, reageerde clubvoorzitter Siebren van der Zee dinsdagavond nadat betrokkenen het glas hadden geheven op het partnership. “Wij zien deze overeenkomst als een mooie kans om onze sport, onze club en Sport Europe te kunnen promoten.”
Revolutionaire stap
Tenzij we het allereerste stadium van onze club in herinnering roepen en het Jeugdcentralekoor en de JC-afdelingen ballet, judo en scouting bij onze clubhistorie betrekken, heeft De Zaal niet eerder een mede-bewoner gehad. Er was geen vraag, geen wens en al helemaal geen noodzaak. JCV kon zichzelf prima bedruipen en onze Zaal ‘delen’ kwam daardoor niet eerder aan de orde. De samenwerking met Sport Europe mag dan ook worden beschouwd als een revolutionaire en historische stap voor JCV.
Ondanks moeilijke sportieve jaren en steeds hogere (energie)kosten, was een directe noodzaak er nog steeds niet. Maar toen Sport Europe op voorspraak van Rudi van der Schoot ‘toevallig’ bij ons aanklopte en haar ideeën ontvouwde, bleken de plannen van SE naadloos aan te sluiten bij onze wensen. Net als SE wil JCV immers meer en beter zichtbaar zijn, de naamsbekendheid opkrikken, tafeltennis promoten en weer populair maken als fantastische sport voor iedereen.
Bovendien vinden we dat De Zaal – onze eigen zaal! – veel beter kan worden benut. Dankzij de samenwerking met SE verwachten we De Zaal veel meer te kunnen gebruiken en rendabeler te maken. De ‘dienstregeling‘ van JCV blijft leidend bij wat en wanneer er in De Zaal gebeurt.

Showcase
Op de begane grond huurt Sport Europe een licht gerenoveerd gedeelte dat SE gaat gebruiken als opslag- en presentatieruimte voor de duizenden artikelen die de tafeltennisspecialist in z’n assortiment heeft. SE voert alle wereldmerken zoals Joola, Andro, Tibhar, Stiga, Donic, Yasaka en veel meer. “De presentatieruimte bij JCV wordt onze showcase”, zegt Stefan Heijnis erover. “We willen tafeltennis laten zien en laten ervaren en Vught ligt mooi centraal in regio’s als Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Bovendien is België dichtbij.”
Op de bovenverdieping van De Zaal gaat SE onze huidige bestuurskamer gebruiken als kantoor. Van daaruit heeft SE-personeel zicht op de presentatieruimte op de begane grond. Het clubbestuur blijft in die ruimte z’n periodieke vergaderingen houden.
Op dezelfde etage zorgde een grote opruimactie voor veel ‘extra’ ruimte. Sport Europe gaat een deel ervan onder meer gebruiken als ontvangstruimte. “We willen meer gaan betekenen voor tafeltennis in Nederland en onder de naam tabletennisstore.eu willen we onze naam online wereldwijd uitbouwen en gaan we de concurrentie aan met de grote jongens”, aldus Heijnis.
Op haar huidige adres, industrieterrein Ekkersrijt 2004 in Eindhoven/Son, houdt Sport Europe een kantoorruimte aan en vinden online activiteiten plaats.